Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 26.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stavba horkovodu posune zastávku u výstaviště Flora  a omezí provoz ve Wolkerově a Havlíčkově ulici

Zprávy z regionu

4.10.2013

Autor: roc

Pokračující výstavba nového horkovodu částečně omezí provoz na komunikaci a pohyb chodců na chodníku v ulicích Wolkerova a Havlíčkova. Práce na stavbě horkovodu začaly v květnu, v srpnu se dotkly provozu v ulicích Štítného a Wolkerově. Na žádost města se práce doposud nedotkly tramvajové zastávky před vstupem do areálu výstaviště Flora. Nyní, po skončení podzimní etapy Flory, přejdou v pondělí zaměstnanci stavební firmy právě do této části Wolkerovy ulice podél Smetanových sadů.

Od 7. října do 30.listopadu se bude pracovat postupně na úsecích od vstupu na výstaviště až po křižovatku ulic Havlíčkova a Vídeňská. V první fázi bude dočasně posunuta tramvajová zastávka ve směru jízdy k centru jen kousek od dnešního umístění. Postupně se bude pracovat na dalších, vždy zhruba sedmdesátimetrových úsecích, přičemž bude tato strana chodníku celkově uzavřena. Pokud jde o provoz na silnici, zůstane zachován v obou směrech, pouze na straně, kde mají probíhat stavební práce, bude vozovka zúžena a řidiči budou projíždět přes tramvajový pás.
"Z technologických důvodů musí být po celou dobu uzavírky uzavřen chodník přiléhající k parku. K přístupu na zastávky musí lidé použít chodníku na protější straně u Krajské hygienické stanice a přilehlých přechodů pro chodce. Přejezd cyklistů ze Smetanových do Čechových sadů bude zajištěn formou provizorních lávek," vysvětlil mluvčí magistrátu Michal Folta.
Přínosem náročné stavby nového horkovodu bude podle něj především zvýšení životnosti technického zařízení tepelné sítě systému dálkového vytápění v Olomouci, snížení tepelných ztrát v síti dálkového vytápění a snížení emisí skleníkových plynů ve městě.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip