Reklama

Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stavba horkovodu zpomalí řidiče v ulicích Olomouce, práce se přesouvají k parku

Zprávy z regionu

2.8.2013

Autor: roc

Provozu v ulicích Zamenhofova, Wolkerova, Štítného a Marie Pospíšilové se částečně dotknou pokračující práce na výstavbě horkovodu, které v Olomouci provádí společnost Dalkia. Investor se dohodl se zástupci města na sladění termínů stavby a následných omezení tak, aby co nejméně kolidovaly s ostatními prácemi ve městě či důležitými událostmi. Omezení se mají vyhnout především době konání letní a podzimní etapy výstavy Flora Olomouc (15. až 18. srpna a 3. až 6. října).

Stavba horkovodu, který nahradí zastaralý ztrátový parovod, začala už v květnu. Na začátku srpna se práce přesunují do ulice Wolkerovy a Štítného, později pak také do Zamenhofovy ulice. Od 5. do 30. srpna bude zúžena komunikace ve Wolkerově ulici a také levá strana Štítného ulice ve směru od Wolkerovy. Ve Wolkerově ulici pak bude na pravé straně ve směru do centra města podél Smetanových sadů od 7. října do 30. listopadu rozkopaný chodník a také dočasně přesunuta tramvajová zastávka. Od 19. srpna do 30. září bude zúžena opačná strana komunikace ve Štítného ulici a omezen provoz v ulici Marie Pospíšilové. V Zamenhofově ulici bude postupně omezen počet parkovacích míst. V první etapě od 7. srpna v části ulice u areálu Technických služeb města Olomouce, od 19. srpna do 30. září pak ve zbývající části ulice.
"Rádi bychom občanům města předem poděkovali za trpělivost a pochopení a věříme, že dočasná omezení spojená se stavbou přinesou obyvatelům Olomouce tepelný komfort a zlepšení životního prostředí na území města," uvedl Stanislav Kubáček ze společnosti Dalkia.
Přínosem této rozsáhlé stavby bude podle něj především zvýšení životnosti technického zařízení tepelné sítě systému dálkového vytápění v Olomouci. "Dalším významným přínosem je snížení tepelných ztrát v síti dálkového vytápění a také snížení emisí skleníkových plynů ve městě," uzavřel Kubáček.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip