Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Štěrbův gól v závěru přinesl první výhru Hanáků v sezoně

Sport

28.8.2016

Autor: rhe

Ve 4. kole FNL Sigma Olomouc po třech remízách konečně zabrala bodově naplno, když vyhrála brankou stopera Jana Štěrby z 89. minuty na hřišti Vlašimi 1:0. Hanáky by mohla výhra nakopnout k dalším bodovým ziskům. V tabulce Sigma poskočila na šesté místo.

Gólová radost. Fotbalisté Sigmy Olomouc oslavují se střelcem branky Janem Štěrbou vítězný gól ve Vlašimi. Gólová radost. Fotbalisté Sigmy Olomouc oslavují se střelcem branky Janem Štěrbou vítězný gól ve Vlašimi. Foto: www.sigmafotbal.cz

Sigma nastoupila ve Vlašimi bez zraněného Radakoviče. Do sestavy se vrátil uzdravený záložník Plšek a od začátku dostal šanci také Buchvaldek. Jen na lavičce zůstali Hála a uzdravený Aleš Škerle.
Samotný úvod duelu se povedl lépe Vlašimi. Nebezpečný centr Tusjaka si našel brankář Buchta a dvojí střelecký pokus Nečase zablokovala pozorná obrana Olomouce. Pak se dostala k útočnému slovu hlavně Sigma. 
V 7. minutě střílel z dálky Falta, jeho ránu brankář Nguyen kryl. Stejně jako tutovku Plška, který ve 23. minutě střílel z osmi metrů, ale vlašimský brankář ukázal dobrý reflex.
Devět minut před pauzou vypálil zdálky nad Chorý. A pět minut před přestávkou bombu Sladkého z odraženého míče po rohu tečovala defenziva jen těsně vedle levé tyčky, domácí gólman se po míči jen otočil. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Střela Jakuba Plška v brance Vlašimi neskončila. Střela Jakuba Plška v brance Vlašimi neskončila. Foto: www.sigmafotbal.cz

První ofenzivní akce druhé půle měli svěřenci Martina Haška, ale práce pro Buchtu to nebyla. Pak začala řídit hru zase Sigma.
V 53. minutě dával pod sebe střídající Petr, střelu Chorého stačil obránce zablokovat a brankář chytit. Po hodině hry přišla další šance Sigmy. A znovu v ní byl Plšek, ale znovu neměl štěstí. Po průniku a přihrávce Hály byl opět sám před bránou, první střelu mu zastavil hráč Vlašimi, opakovanou zase brankář. 
V 70. minutě se domácí brankář při odvracení centru srazil s vlastními spoluhráči, míč si našel před vápnem Sladký, pohotově z první zamířil do opuštěné brány, ale gólman se stačil vrátit. V 72. centroval zleva Falta, hlavička Petra šla dobře na zem k pravé tyčce, ale brankář znovu dobrým zákrokem, tentokrát nadvakrát, zkazil Hanákům radost. A kryl po chvíli i nepříjemnou tečovanou střelu Falty z hranice šestnáctky.
Sigma utahovala šrouby. V 83. minutě zatočil přímý kop zleva na zadní tyčku Vepřek, tam si nabíhali nekrytí Šindelář a Sladký, ale ani jeden z nich míč do odkryté brány nedokázal usměrnit. Pět minut před koncem se skvěle uvolnil Chorý, protáhl se do palebné pozice, vystřelil tvrdě levačkou. Ale vlašimský brankář opět svůj tým podržel a míč vyrazil. Jen k Petrovi, jehož střela šla kousek vedle pravé tyčky.
Kýženého, a zaslouženého, gólu se Sigma přece jen dočkala. Minut před koncem se po centru Sladkého zleva prosadil hlavou Jan Štěrba – 0:1. Pak mohl ještě přidat další branku Hála, šel sám na gólmana, ale prostřelit ho nedokázal.
"Věřil jsem, že se to k nám musí přiklonit. Pořád jsem si vnitřně stěžoval na to, že to štěstí se k nám ne a ne přiklonit. Myslím si, že tentokrát se nám ukázalo. Měli jsme tam nějaké šance, nebylo jich moc, ale neproměnili jsme je. V závěru jsme to šťastně strhli na svoji stranu. Ale myslím, že vzhledem k průběhu utkání to bylo zasloužené,“ řekl pro www.sigmafotbal.cz trenér SK Sigma Václav Jílek. 
"Věděli jsme, že šancí nebude moc. Řekli jsme si, že musíme být trpěliví, držet se na balonu, protože bylo extrémní teplo, takže to bylo velmi náročné. A nakonec díky hlavě Honzy Štěrby slavíme vítězství,“ dodal Jílek.

FC Graffin Vlašim0:1SK Sigma Olomouc
(0:0)
Branky:89. Štěrba
Rozhodčí:Houdek – Vlček, Vitner
ŽK:Čapek, Vyhnal, Piško – Petr, Štěrba
Diváků:520
Sestava FC Graffin Vlašim:Nguyen – Breda, Piško, Štochl J., Vondra – Kulhánek, Hašek, Tusjak (83. Frizoni), Janda – Nečas (75. Jícha), Čapek (39. Vyhnal). Trenér: Martin Hašek
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta M. – Štěrba, Šindelář, Vepřek, Sladký – Falta, Buchvaldek (56. Hála), Habusta (46. Petr), Plšek (75. Vašíček), Houska – Chorý. Trenér: Václav Jílek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941