Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stolní tenista Šuba obhájil v Tovačově loňské prvenství. Turnaj vyhrál už počtvrté

Sport

23.3.2010

Autor: Jaroslav Pazdera

V tovačovské sportovní hale se o víkendu uskutečnil sedmý ročník memoriálu Ing. Bořivoje Otáhala, jenž dává vzpomenout na dlouholetého a nejúspěšnějšího hráče v historii místního oddílu. V silném obsazení si triumf doslova vydřel Bedřich Šuba z Hranic, který si ve finále poradil s Pavlem Koutným z Buku.

Během seznámení o systému a organizaci turnaje se kromě Bořivoje Otáhala zavzpomínalo i na žerotínského Jana Jaška, který nedávno a nečekaně odešel z tohoto světa. Jašek patřil ke stabilním účastníkům tovačovských turnajů a svým triumfem na jednom z nich po boku Igora Coufala se navždy zapsal zlatým písmem do historie místního oddílu.
Turnaje se zúčastnilo třiačtyřicet hráčů v drtivé většině z Olomouckého kraje. Na startovní listině chybělo několik očekávaných jmen jako například Igor Coufal, Filip Král, Jindřich Bluma ml., Jaroslav Pazdera st. či Filip Loukota, ale i noví účastníci dokázali vytvořit celkově silnou konkurenci. Z osmi skupin postupovali do vyřazovací fáze vždy dva nejúspěšnější a zbytek se přesunul do turnaje útěchy. Favorité si vedli dle očekávání. Do pavouka postoupili bez porážky Bedřich Šuba (Sigma Hranice), Pavel Koutný (Sokol Buk), Otmar Mergenthal (SK Přerov), Lubomír Trabura (Nový Jičín), Jakub Kovačík, Vadim Janovskij, Tomáš Slezák (všichni Sokol Neředín) a Martin Koňařík, který překvapil svým prvenstvím ve skupině C na úkor očekávaného lídra Lukáše Venclů (Hranice).
Vyřazovací fáze byla pro mnohé hráče krutou stopkou. Horké chvíle si prožil i Bedřich Šuba, který svedl na cestě do finále hned dvě nervydrásající pětisetové bitvy s Michalem Jáníkem a později i s Lubomírem Traburou. Zlatým hřebem večera bylo očekávané finále. Obhájce prvenství Šubu vyzval vítěz prvního ročníku turnaje Pavel Koutný. Zápasová bitva dospěla do čtyř setů s vítěznou tečkou pro hranického hráče. Staronový král tak převzal z rukou organizátorů putovní pohár a rozšířil svou veleúspěšnou bilanci na čtyři výhry, čímž si opět navýšil status aktuálně nejúspěšnějšího jednotlivce místního zápasového klání. Svou turnajovou premiéru okořenil třetím místem novojičínský Lubomír Trabura.
Střetnutí přinesla mnoho napínavých chvil, krásných výměn, zakončení i nezapomenutelných zážitků. Kompletní výsledky turnaje jsou k dispozici na oficiálních webových stránkách tovačovského oddílu.

Jaroslav Pazdera

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941