Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stoper Pavel Dreksa: "Proti Bohemce jsme brali jen tři body"

Rozhovory

7.4.2014

Autor: Radek Heloňa

Obránce Sigmy Pavel Dreksa se do základní sestavy Hanáků vrátil po sedmi měsících a byl to návrat vítězný. Trenér Zdeněk Psotka vsadil v důležitém duelu na zkušenost a hráči jako Pavel Dreksa nebo Jan Schulmeister těžký zápas zvládli. Pavel Dreksa byl už před zápasem přesvědčen, že utkání s Bohemkou Sigma zvládne. "V zápase s Bohemkou jsem byl přesvědčený, že vyhrajeme. A já jsem do toho utkání šel s tím, že svým výkonem tomu co nejvíce pomůžu."

Pavle, dnes asi nebylo nic důležitějšího na Andrově stadionu než zisk tří bodů pro Sigmu?
Stoprocentně. Máme obrovskou radost. Fotbal to asi nebyl moc krásný, ale to neřešíme. Před zápasem jsme si řekli, že musíme vyhrát a povedlo se to.

Co jste si ještě před utkáním řekli?
Chtěli jsme hrát samozřejmě odpovědně zezadu. Hra dopředu nebyla úplně optimální, ale myslím si, že se ukázala síla toho mančaftu. Toto jsou zápasy, které nás někam posunou. Kdybychom dnes vyhráli 5:1, tak si toho asi nebudeme tak vážit, ale v takto těžký moment nás to určitě posílilo.

Vy jste nastoupil po delší době. Kdy jste se dozvěděl, že budete hrát?
Až včera (v sobotu) jsem to věděl jistě, že budu hrát. Během týdne už jsem to tušil.

A s čím jste šel po tak dlouhé době na hřiště?
Bylo to těžké, protože jsem nastoupil naposledy v září, což je sakra dlouho. Ze začátku jsem pár lehčích míčů pokazil. Bylo dnes důležité, že jsme to zvládli vítězně.

Najednou jste se ocitl na lavičce, jak jste tu situaci vnímal?
Tak to ve fotbale chodí, ale v utkání s Bohemkou jsem byl přesvědčený, že vyhrajeme. A já jsem do toho utkání šel s tím, že svým výkonem tomu co nejvíce pomůžu.

Brzy jste inkasoval žlutou kartu, byl to problém?
Neřešil jsem to. Je to boj o záchranu, tak jsem chtěl Bohemce dát jasně najevo, kdo je tady doma, aby věděli, že to tady nebudou mít jednoduché. Pak jsem si dával pozor.

Byl to třeba pokyn od trenérů hrát tvrději?
Jasně jsme si v kabině řekli, že jim ukáže, kdo je tady doma a že pokud to nepůjde fotbalovostí, tak to musí být bojovností. Tomu hráči jsem se omluvil, hrálo se dál.

Pomohlo to týdenní soustředění v Loučné nad Desnou před utkáním?
Byla to změna. Ze začátku jsem nevěděl, co to přinese. Ukazatel toho, jestli to bylo dobré nebo ne, byl dnešní výsledek, takže nyní asi všichni řeknou, že to bylo super.

Takže budete jezdit častěji na soustředění?
To se musíte zeptat vedení, jestli to někdo zaplatí (smích).

Jak těžké bylo hrát proti bývalému spoluhráči Ivanu Lietavovi?
Je nepříjemný, protože je hodně vysoký. Umí si míč pokrýt, dobře si ho převzít, dát ho do kolmičky. Pár momentů tam měl, gól naštěstí nedal. Kdyby dal dva góly, tak budou všichni říkat, že jsme si ho měli nechat, takže neměl co ztratit. Ale uhlídali jsme ho.

Ale branku jste přece jen dostali. Jak padl ten gól v 92. minutě z vašeho pohledu?
Jsem hodně naštvaný. Hrajeme vzadu dozadu a dostaneme gól v nastavení. Ale Bohemka si asi tu branku zasloužila. Alde (Aleš Škerle) se vytáhl na hrot a my jsme to tam špatně poskládali a nedokázali míč odvrátit. Horovi se to pak odrazilo přímo do běhu a už to nešlo odbránit ani chytit.

Máte 24 bodů, jak bude vypadat boj o záchranu dál?
Určitě nás nesmí výhra nad Bohemkou uspokojit. Čekají nás strašně těžká utkání a stále jsme namočení, musíme bodovat určitě i v dalších duelech.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

MVklima.cz - klimatizace, tepelná čerpadla, rekuperace, podlahové vytápění

Katalog firem » Obchod » Klimatizace a tepelná čerpadla

Firma MVklima.cz - nabízíme dodání, montáž a servis: – klimatizace -- tepelná čerpadla -- vzduchotechnika -- rekuperace tepla -- podlahové vytápění Pro MVklima.cz je priorit...