Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 2.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Střelec Roman Rác: "První zápas ukázal, že extraliga bude hodně těžká"

Rozhovory

13.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Mora v prvním zápase sezóny v extralize padla se Slavií Praha na nájezdy 2:3. Za vstup do soutěže se však stydět nemusí. Výborný zápas odehrál Roman Rác, který v 55. minutě srovnal na 2:2. Nahrával i na gól Dlouhého a trefil se z jednoho nájezdu. Ten druhý bohužel nedal, a tak získala bod navíc Slavia. Rodák z Trenčína, který už šest let hraje v Olomouci, ale může být se svým výkonem spokojen.

Romane, máte z utkání se Slavii bod. Berete ho?
Chtěli jsme určitě vyhrát, ale za bod můžeme být rádi. Za ten průběh je to asi spravedlivé. Samozřejmě prohrát v nájezdech mrzí hodně.

V první třetině jste měli několik výborných šancí. Nevězí ztráta bodů tam?
Mohli jsme vést po první třetině a mít náskok. Ale pak se Slavia zlepšila, my jsme hráli na tři pětky a na tom těžkém ledě jsme toho měli docela dost. Těžko se brusilo, byli jsme rádi za prodloužení, pak už to bylo hop nebo trop.

Vy jste Olomouc dvarkát v utkání zachránil. Nejprve v normální hrací době, potom i v nájezdech. Jak jste spokojen?
Na první extraligový zápas, myslím, to nebylo špatné. Trochu jsem zklamaný z toho druhého nájezdu, brankář byl hodně vyjetý, tak jsem chtěl udělat kličku, ale jak jsem vyjel z toho neupraveného ledu, tak mi puk poskočil a zazmatkoval jsem. Asi nezkušenost trochu.

Vy jste si prošel s Olomucí vším, juniorkou, druhou ligou, baráží. Jak moc jste si zápas užil?
Je to velké zadostiučinění, jsme rádi, že si to můžeme zahrát. Byla tady většina mladých kluků, kteří žili tím extraligovým snem. Za Olomouc nebo jinde, je to pro nás velká soutěž.

Jak těžká bude extraliga?
No, už první zápas ukázal, že to bude velmi těžké. Nebudet to jako v 1. lize minulé roky. Ale časem si na to zvykneme, zápas od zápasu bude lepší, nabereme zkušenosti, opadne nervozita a bude to dobré.

Co jste říkal na atmosféru?
Už v baráži jsme si zvykli na super atmosféru a lidi byli zase skvělí, není co dodat, moc divákům děkujeme.

V čem byla Slavia silná? Hodně vás dostupovali v rozehrávce...
Ano, je tam velká změna oproti 1. lize, na vše je málo času. Dostanete nahrávku a není čas na nějaké kudrlinky. Musíme si na to zvyknout, je to o tom, abychom se otrkali a pak to půjde.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip