Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Strop šternberského sálu mizí před očima, originální kachle můžete mít doma i vy

Zprávy z regionu

11.4.2014

Autor: barsi

Právě začala demontáž kachlů ze stropu šternberského sálu Městského klubu, na osm stovek kachlů se tak konečně dostane ke svým majitelům, kteří si je zakoupili v charitativní akci Kup si kus historie a dej budoucnost knihovně. Pokud chcete mít také doma hliníkový výlisek navlas stejný, jako jsou ty z původních interiérů stanic pražského metra A, stále si jej můžete zakoupit. Stačí když vytáhnete z peněženky pětistovku a nemusíte ani spěchat, volných jich je ještě šest set.

Sál se začal rekonstruovat 1. dubna a první byla na řadě právě demontáž stropu. "Při demontáži kachlů žádné komplikace nenastaly, jednotlivé kusy jdou dobře vycvaknout. Poškozených výlisků je minimum," potvrdil stavbyvedoucí David Kočí s tím, že všechny kachle by měly být sundány nejpozději do úterý. "Občas se nám akorát stane, že nám zpoza odhalené konstrukce spadne na hlavu nějaký zapomenutý šroubovák," dodal Kočí s úsměvem.

Tyto originální dobové kachle prodávají Městská kulturní zařízení od konce ledna v rámci charitativní akce Kup si kus historie a dej budoucnost knihovně. Ta se setkala s nečekaným úspěchem, počet prodaných kusů se zatím zastavil na čísle osm set, ale všichni pevně věří, že zájem ještě poroste. Výtěžek z prodeje následně poputuje na rekonstrukci místní knihovny. "Ještě stále zbývá zhruba šest stovek kusů, takže kdo chce mít doma stejný kachel jako z pražského metra a přispět na dobrou věc, může se přihlásit na telefonu 587 571 249 nebo e-mailu knihovna@mkzsternberk.cz," uvedl Libor Svoboda, ředitel Městských kulturních zařízení ve Šternberku.

Někteří na své zaplacené kachle čekají už od ledna, nyní se konečně dostanou domů ke svým majitelům. "Již zakoupené kachle budou k vyzvednutí ve čtvrtek 17. dubna od 10 do 18 hodin, v pátek 18. dubna od 10 do 18 hodin a v sobotu 19. dubna od 10 do 14 hodin před budovou Městského klubu na Masarykově ulici 20," popsala Alena Fritscherová z Městských kulturních zařízeních. Pokud to časově nezvládáte nebo máte Šternberk trochu z ruky, nezoufejte, kachel vám bude domů zaslán poštou.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip