Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Svátky ve fakultní nemocnici: vizita s kytarou nebo koncert v hale u ozařoven

Zprávy z regionu

20.12.2012

Autor: roc

S kytarou, koledami a drobnými dárky vstupovali dnes lékaři a sestry na pokoje pacientů na I. interní klinice - kardiologické ve Fakultní nemocnici Olomouc. Netradičně tak už druhý rok po sobě přišli lidem, kteří jsou ve zdravotnickém zařízení hospitalizováni s onemocněním srdce a cév, popřát krásné vánoční svátky. Podobně už o den dříve popřáli svým pacientům také zdravotníci z onkologické kliniky, kteří pro ně přímo v budově uspořádali vánoční koncert.

"Rádi bychom z těchto netradičních vizit ve slavnostnějším duchu udělali tradici. Naši pacienti to vítají jako příjemné zpestření, když už musejí být v tomto období upoutání na nemocniční lůžko. My to zase vnímáme jako součást naší komplexní péče o nemocné, staráme se přece nejen o tělo, ale také o jejich duševní stránku," uvedl přednosta I. interní kliniky - kardiologické Miloš Táborský. Právě on sám pacientům během vizity předal drobné vánoční dekorace, zástupci křesťanského sdružení Gedeonů darovali nemocným kapesní vydání Bible a členové dalších křesťanských sdružení zahráli a zazpívali koledy.

Na onkologii letos poprvé pozvali své pacienty na vánoční koncert, který se uskutečnil včera odpoledne na klinice přímo v hale u ozařoven. Asi čtyřem desítkám nemocných zahráli členové olomouckého smyčcového kvarteta Desigual Quartet skladby od klasiků vážné hudby Bacha nebo Mozarta, ale rovněž současnou hudbu v úpravě pro smyčce, v níž zazněly písně Presleyho, Sinatry či Cohena.

roc

Reklama

SK Sigma Olomouc

Katalog firem » Sport » Fotbal

SK Sigma Olomouc patří mezi tradiční kluby českého fotbalu. První ligu poprvé okusila v ročníku 1982-1983. SK Sigma Olomouc se vypracovala v přední klub české kopané, a to zejména dí...