Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Švédové udolali Italy v olomouckém duelu Euro U21

Sport

18.6.2015 aktualizováno 18.6.2015 20:50

Autor: rhe

Skupina B Mistrovství Evropy do 21 let začala soubojem na Hané. Na Andrově stadionu se utkali mladí Švédové s talenty Itálie. Favoritem byli borci z Apeninského poloostrava. Itálie měla k vítězsví blíže. Po půli vedla 1:0 a Švédové byli v deseti. Ti ale opět prokázali severskou bojovnost, když skóre otočili a Itálii porazili 2:1.

I v Olomouci bylo oproti předpokladům neúplně narvané hlediště Androva stadionu. Fanoušci Švédska zaplnili jižní tribunu a byli pořádně slyšet. Ale italské tifosi, aby člověk hledal lupou. Utkání začalo po státních hymnách, první větší možnost měl Berardi, který napálil odražený míč do skrumáže před švédskou branku, ten se odrazil do náruče brankáře Carlgrena.
Ve 28. minutě fauloval Miloševič v pokutovém území Belottiho a řecký sudí Sidiropoulos ukázal na bílý puntík. Švédského stopera navíc vyloučil. Penaltu pak suverénně proměnil Domenico Berardi.
Italové pak v přesilovce ovládli hřiště a zatlačili švédský tým na jeho polovině, sami se však do riskantních akcí nepouštěli, a tak skončil první poločas jejich výhrou "jen" 1:0.

Do druhé půle stáhl švédský kouč Ericson záložníka Larssona a posílil obranu Victorem Lindelöfem. První dobrou příležitost měli Italové. Baselli natáhl ze dvaceti metrů a střele zasvištěla pár centimetrů od levé šibenice italské branky.
V 56. minutě bylo překvapivě srovnáno. Švédové si vybojovali dva rohové kopy a ze druhého Lewicki ostře po zemi odcentroval do vápna, kde si míč do branky ve skluzu poslal John Guidetti, 1:1. Švédská radost na tribuně jih Androva stadionu mohla explodovat.
V 74. minutě si mohli Italové vzít vítězství zpátky. Střídající Cataldi poslal míč podél brankové čáry, ale nikdo ze spoluhráčů nebyl připraven jej do švédské branky dorazit. V 81. minutě bylo srovnáno i co se týče počtu hráčů na hřišti. Záložník Italů Sturaro neudržel nervy, udeřil švédského soupeře Thelina a obdržel červenou kartu.
V 85. minutě pak Italům utekl střídající Ishak a penaltu proměnil útočník Thelin. 2:1 pro Švédy. Seveřané si pak vítězství pohlídali a spolu se svými fanoušky zaslouženě slavili.
"Neodehráli jsme špatný zápas, bohužel jsme inkasovali z chyb, které se prostě na takto velkých turnajích prostě stávají. Snažili jsme se hrát i ve druhé půli ofenzivně, ale nepodařilo se nám dohrávat útočené akce a zbytečně jsme otevírali prostory Švédům, kteří dokázali ze standardní situace vyrovnat," řekl po utkání kouč Itálie Luigi Di Biagio.
"Opět jsme prokázali velkou mentální sílu, kterou tým měl už v kvalifikaci a baráži. Hráči dokázali plnit taktické pokyny a zvládli i těžkou situaci s oslabením po vyloučení Miloševiče. Velmi si toho vážím, duch týmů je fantastický. Zítra máme ve Švédsku jeden z největších svátků a jsme rádi, že jsme mohli početné skupině fanoušků, kteří za námi přijeli, dát dárek v podobě vítězství. I oni byli naprosto skvělí." chválil svůj tým i fanoušky trenér Švédů Hakan Ericson.

Itálie U21 - Švédsko U21 1:2 (1:0)
Branky: 29. Berardi z pen. - 56. Guidetti, 86. Thelin z pen.
Rozhodčí: Sidiropoulos - Koukolakis, Tritsonis.
ŽK: Viviani, 48. Bianchetti – 24. Helander, 64. Guidetti, 71. Hiljemark.
ČK: 81. Sturaro - 28. Miloševič (Švédsko).
Diváci: 6 719.
Sestavy: Itálie U21: Bardi – Zappacosta, Bianchetti, Rugani, Sabelli – Sturaro, Viviani, Baselli (69. Cataldi) – Berardi, Belotti (78. Trotta), Battocchio (61. Verdi).
Švédsko U21: Carlgren – Baffo, Milošević, Helander, Augustinsson – Khalili, Hiljemark, Lewicki, Larsson (46. Lindelöf) – Guidetti (76. Ishak), Kiese Thelin.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip