Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Světová elita míří do Jeseníků na Závod míru U23

Sport

28.5.2015

Autor: rhe

Už v pátek odstartuje v Jeseníku Závod míru U23. Letos bude k vidění špička cyklistiky do 23 let. Závod se jede od 29. do 31. května a v českých barvách se představí Josef Černý, František Sisr, Daniel Turek, Michael Kukrle, Michal Schlegel a Vojtěch Nipl.

Absolutní silniční světová špička jezdců do 23 let se sjede v závěru května na severní Moravu, konkrétně do Jeseníku a okolí, kde se pojede Závod míru U23. Organizátoři ze společnosti TTV Sport Group s.r.o. hlásí: "Vše je připraveno přivítat výkvět nejlepší výběr nadějných mladých jezdců z celého světa."
Na závodu, který je zařazen do nejvyšší kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI) Nations Cup, se představí třiadvacet šestičlenných reprezentačních výběrů z Evropy, Asie, Severní a Jižní Ameriky. Z první patnáctky světového žebříčku reprezentačních zemí po třech závodech Nations Cup v kategorii U23 nepojedou jen jezdci Estonska, z předních cyklistických zemí světa budou chybět na moravských silnicích již jen jezdci Španělska.
V domácím závodu budou chtít uspět i naši reprezentanti. "Myslím, že celkově máme hodně vyrovnaný tým. Je v něm rychlý Sisr, který může uspět hned v první etapě. Schlegel možná zatím nemá sezónu úplně podle představ, ale na začátku roku byl schopen jezdit i v kopcích s těmi nejlepšími a Závod míru by mu mohl sedět. Hlavně chci, abychom byli aktivní a nečekali, co udělá někdo jiný,“ prozradil trenér ČR U23 Tomáš Konečný. Lídry týmu by měli být hlavně Černý a vzhledem k aktuální formě i profilu závodu Turek. "Není to klasický vrchař, ale teď v poslední době vyhrál z úniku dva závody a je vidět, že má skvělou formu. Věřím, že i v kopcích bude schopen bojovat s těmi nejlepšími,“ pokračoval Konečný, který prý v kopcích věří i Kukrlemu.

Po dlouhé době se tak na závodu konaném na českém území (kromě Závodu míru juniorů), sejde konkurence toho nejlepšího, co v dané kategorii závodí a Závod míru se tím vrací ke své původní podobě. A bez nadsázky se dá říci, že to bude, co se týká startovního pole, nejkvalitněji obsazený Závod míru v historii.
"Zájem o start na Závodě míru byl obrovský, všechny žadatele o start jsme nemohli z kapacitních důvodů přijmout. Jako organizátoři závod Nations Cupu jsme byli povinni pozvat 29 různých týmů z celého světa dle rankingu po skončení loňského roku. Konkurence bude skvělá a předpokládám vynikající kvalitu startovního pole," řekl ředitel závodu Ján Svorada.

Startovní listina Závodu míru U23:
Česká republika, Slovensko, Belgie, Švýcarsko, Dánsko, Rusko, Kazachstán, Nizozemí, Velká Británie, Německo, Ukrajina, Japonsko, Norsko, Slovinsko, USA, Francie, Rakousko, Polsko, Itálie, Kolumbie, Lucembursko, Argentina.

Nominace týmu ČR
Josef Černý (CCC Sprandi Polkowice), Daniel Turek (Cycling Academy), František Sisr (Dukla Praha), Michael Kukrle (Favorit Brno), Michal Schlegel (AWT-GreenWay), Vojtěch Nipl (puskinak.cz).

Etapy Závodu míru U23

29. května: 1. etapa: Jeseník - Rýmařov (122 km)
První etapa startuje v Jeseníku, povede po trase jesenického semerinku, hned po deseti kilometrech vyjedou závodníci na Ramzovské sedlo (748m), na šedesátém si dají Skřítek (877m), pak sjedou do Rýmařova a přes Břidličnou a Starou Ves se vrátí opět do Rýmařova, kde se bude dojíždět na náměstí po 122 kilometrech.

30. května: 2. etapa: Glucholazy - Praděd (113,6 km)
Královská etapa začne v polských Glucholazech, prvním vrcholem bude Cukmantl - Zlaté Hory (677m), pak sjedou závoďáci přes Heřmanovice, Holčovice, Město Albrechtice do Krnova. Odtud přes Zátor pojedou směr Bruntál. Před městem zubatých žab uhnou v Nových Heřmínovech do Karlovic, Andělskou Horu, Starou Rudnou a odtud zamíří směr Praděd. Nejlepší vrchař v cíli bude na Altvateru ve výšce 1 491 m.

31. května: 3. etapa: Jeseník - Jeseník (160 km).
Ani třetí etapa nebude žádnou procházkou Priessnitzovými lázněmi. Startuje se a dojíždí v Jeseníku. První část etapy vede přes Javorník, Vidnavu, Rejvíz (759m), Příčný vrch (776m), Vrbno pod Pradědem, Malou Morávku, Hvězdu (855m), Lyru (959m) a zpět do Jeseníku (662m), kde se bude korunovat nejlepší jezdec Závodu míru U23 2015.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941