Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Talentované děti a nadaná mládež potěšily

Kultura

24.10.2007

Autor: Bohumír Kolář

Zájmové obory výtvarného zaměření v Domě dětí a mládeže Olomouc stojí poněkud ve stínu svých konkurentů v Základních uměleckých školách, nelze jim ale upřít pozitivní a nezanedbatelný vliv na kulturní a výtvarný rozvoj mladé generace.

Olomouckou veřejnost o tom přesvědčila výstava Nakreslím si ještěrku, která byla otevřena v pátek 19. října v Galerii 1499 v Panské ulici za účasti tradičního okruhu zájemců o tvorbu nastupující generace. Výstavu z prací vytvořených v oboru kresby, malby, grafiky, plastika, keramiky a fotografie připravili výtvarní pedagogové DDM Hana Teplá (malba, kresba, dřevořezba), Vladimír Janek (fotografie), Šárka Kvochová (keramika, grafika)svých) a Marie Vyhlídalová (kresba). V zájmových kroužcích výtvarného oboru se schází 140 dětí ve věku 5 – 15 let. Výjimkou nejsopu ani starší. Výchovná práce v Domě dětí a mládeže má v sobě zakódovaný princip naprosté dobrovolnosti a směřuje k rozvoji tvořivých sil bez ambicí k profesionální kariéře (i když ani ta není i nikoho vyloučena); činnost v DDM je založena na hře, dobré komunikaci a velmi přátelských vztazích. Výsledný dojem je velmi milý.

Výstavu zahájila galeristka Dr. Eva Slezáková, k vystaveným pracím promluvila Hana Teplá a přítomní „kluci“ z DDM předvedli malé představení s kejklířským výstupem a šavlovým soubojem. Diváků přišlo dost, ale ani v malé galerii jim těsno nebylo, všichni měli v ústech jen slova k povzbuzení.

Bohumír Kolář

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941