Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tenisový ITS CUP vyhrála v Olomouci první nasazená Barbora Krejčíková

Sport

19.7.2015

Autor: rhe

Do finále ženského tenisového turnaje dotovaného 50 000 USD ITS CUPu v Olomouci se probojovala turnajová jednička Barbora Krejčíková a trojka turnaje a loňská vítězka, zkušená Petra Cetkovská. Sobotní čtyřhru vyhrála česká dvojice Kunčíková - Stuchlá. Ve finále singlu se hrálo stejně jako v semifinálových duelech na tři sety. Fantastický zápas s Petrou Cetkovskou nakonec zvládla lépe Barbora Krejčíková a získal svůj první titul mezi dospělými.

V semifinále porazila Krejčíková další českou hráčku Pernillu Mendesovou až po třísetové bitvě 3:6, 7:6, 6:3. Petra Cetkovská dokázala postoupit ze svého semifinálového souboje s Ekaterinou Alexandrovou (RUS), který však pro ni také nebyl vůbec jednoduchý.
Už od počátku se na kurtu odehrávalo velké drama. Stejně jako v prvním semifinále získala první sadu posléze poražená hráčka. Druhý set se také protáhl až do tie breaku, který Cetkovská dokázala získat pro sebe. Třetí set byl o dost dramatičtější než ten v zápase Krejčíkové. Za stavu 4:1 se podařilo Alexandrové stáhnout a za stavu 5:5 to už vypadalo, že Cetkovská ze zápasu nevyjde jako vítězka, to se však nestalo. Cetkovská dokázala na poslední chvíli zabrat a získat dva následující gemy nezbytné k vítězství. Konečný výsledek druhého semifinálového zápasu je 2:6, 7:6, 7:5 pro Cetkovskou.

Čtyřhru vyhrály Kunčíková se Stuchlou
Ve finále čtyřhry byly také úspěšné české hráčky. První set dopadl lépe pro Cindy Burgerovou (NED) a Kateřinu Vaňkovou (CZE) 6:1. Ve druhém naopak Lenka Kunčíková (CZE) s Karolínou Stuchlou dokázaly otočit bilanci a sadu získat pro sebe 6:4. Finále čtyřhry tak muselo být rozhodnuto v super tiebreaku, ve které to už vypadalo, že Burger a Vaňková získají titul, ovšem Kunčíkové a Stuchlé se podařilo dorovnat na 9:9, a pak už se soupeřkám nepodařilo vedení získat zpět, tiebreak nakonec skončil 12:10. Lenka Kunčíková a Karolína Stuchlá se tak staly vítězkami čtyřhry ITS CUP 2015.

Finále začalo lépe pro zkušenou Petru Cetkovskou, která vyhrála první sadu za 39 minut 6:3. Ve druhé však dokázala Krejčíková srovant, když za stavu 5:4 sebrala Cetkovské podání čistou hrou, navíc Cetkovská ukončila set dvojchybou.
Rozhodovalo se tak ve třetím setu. Hned v jeho úvodu prolomila Cetkovská podání Krejčíkové a šla do vedení 2:0. Udržela i atak soupeřky za stavu 1:2. Prostějovská rodačka Cetkovská drtila soupeřku hlavně perfektními stopbaly a tvrdým forhendem.
Ale Krejčíková se nevzdávala a dokázala sebrat soupeřce podání a srovnala na 4:4. Ale v dalším setu proměnila Cetkovská brejkbol, jak jinak než kraťasem a vedla 5:4 a podávala na vítězství v utkání i v turnaji.
V rozhodujícím gamu pomohlo Cetkovské i prasátko na síti. Krejčíková se ale nevzdávala, získala brejkbol při podání Cetkovské a srovnala na 5:5. Pak byla blízko k vítězství Krejčíková, když při vedení 6:5 měla 30:0 při podání soupeřky, ale ta se dokázala čtyřmi body vrátit do zápasu a rozhodoval tie-break. V něm vedla Krejčíková 4:1, ale Cetkovská srovnal na 4:4. Za stavu 4:5 pak ale zahrála Cetkovská dvojchybu a nabídla soupeřce dva mečboly. Druhý svěřenkyně Jany Novotné proměnila a stala se vítězkou sedmého ročníku ITS CUPu.
"Po zranění jsem se vrátila zpět, dokázala jsem tady odehrát hodně třísetových duelů, ve finále mi malinko došel kyslík, trochu jsme zbytečně chybovala. Báře samozřejmě gratuluju, já jedu dál, i když mě trochu mrzí, že jsem kvůli skvělým divákům v Olomouci nevyhrála. Snad se mi to podaří příští rok," řekla po finále Petra Cetkovská.
"Bylo to o jednom, dvou míči, mohla vyhrát i Petra, já jsem samozřejmě moc ráda, že to dopadlo lépe pro mě. Petře fandilo více lidí, přijeli za ní z Prostějova, ale já jsem šťastná, že jsem to ubojovala. Dokázala jsem tady několikrát zápasy otočit, tomu jsem věřila i ve finále. Vítězství mi dodá sebevědomí a těším se na další turnaje," hodnotila turnaj i finále Barbora Krejčíková.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip