Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tenisový ITS CUP se letos opravdu povedl. Trofeje posbírala Petra Cetkovská

Sport

24.7.2014

Autor: rhe

V neděli 20. července byl úspěšně ukončen mezinárodní tenisový turnaj žen ITS CUP 2014 s dotací 50 tisíc USD. Tento ročník navazoval na předchozích pět ročníků a kvalitou se zařadil mezi nejlepší turnaje žen v České republice v roce 2014. Vítězkou turnaje se stala první nasazená hráčka Petra Cetkovská, která s Renatou Voráčovou vyhrála i čtyřhru. Přinášíme vám shrnutí povedeného tenisového klání.

Turnaj proběhl v Olomouci v termínu od 12. do 20. července. Kvalifikační utkání odstartovala v sobotu 12. července. Zápasy hlavní soutěže na ně navázaly v úterý 15. července
Letošní ročník mohl divákům nabídnout velmi kvalitně obsazený turnaj. V hlavní soutěži měla Česká republika hned devět zástupkyň, mezi nimi 1. nasazenou Petru Cetkovskou, 2. nasazenou Andreu Hlaváčkovou, 6. nasazenou Renatu Voráčovou nebo Denisu Allertovou, která se probojovala až do finále, ve kterém podlehla vítězné Cetkovské 6:3, 1:6, 4:6.
"Zájem tenistek o turnaj nás velmi těší, svědčí o dobré organizaci a kvalitním zázemí antukového areálu a celého sportovního centra. Letošní ročník nalákal nejen známá jména, ale také mladé tenisové naděje. Svůj talent předvedla teprve devatenáctiletá Barbora Krejčíková, která přijela i s trenérkou Janou Novotnou a zahrála si finále čtyřhry. Překvapením turnaje byla Švýcarka Lara Michelová, která prošla z kvalifikace rovnou do semifinále dvouhry,“ vyjádřil svou spokojenost ředitel turnaje Libor Němeček.
"Jsme rádi, že diváci mohli fandit českým tenistkám až do posledních zápasů, a to jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Samotné české finále dvouhry mezi Denisou Allertovou a Petrou Cetkovskou bylo krásným završením turnaje. Denisa do té doby suverénní Petru potrápila a ta poprvé v turnaji ztratila set. Pak ale nasazená jednička prokázala zkušenosti z první světové stovky a radovala se z vítězství,“ uvedl jednatel mezinárodní tenisové akademie ITS Tennis centre Michal Kadláček.

Jan Petr, hlavní manažer OMEGA centra, k tomu dodává: "Velmi nás potěšil pozitivní ohlas hráček na areál OMEGA centra sportu a zdraví. Snažili jsme se jim poskytnout co největší komfort v podobě volných vstupů do fitness a wellness zóny. I díky těmto benefitům věříme, že se k nám budou hráčky rády vracet a dokážeme divákům přivést ještě více hráček z první světové stovky žebříčku WTA.“
Na závěr turnaje pořadatelé připravili pro diváky zábavné dětské tenisové dopoledne plné soutěží a her, kde děti měly možnost zahrát si proti bývalým světovým hráčům, ambasadorům turnaje Davidu Riklovi a Adrianě Gerši.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941