Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend ve vánočním duchu nabízí punč, zabíjačkové speciality i spoustu dětské zábavy

Tipy a názory

12.12.2014

Autor: Barbora Sísová

První dva adventní víkendy už máme za sebou a Vánoce se všude kolem začínají skloňovat ve všech pádech. Také dumáte nad tím, jak nakoupíte vánoční dárky, když jste buď v práci, nebo máte s sebou své děti? Máme pro vás několik inspirativních návrhů. Vyrazte společně do Šantovky nebo na výstaviště Flora. Zatímco pro děti je připraven bohatý vánoční program, vy můžete v klidu nakupovat.  

Vánoční trhy, kam se podíváš: na náměstí, ve skanzenu i na Floře

Pokud si chcete ještě poslední předvánoční dny užít s kelímkem punču v ruce a bloumáním po vánočních stáncích, pak vám určitě přijde vhod informace, který interpret vám bude v sobotu nebo neděli dělat hudební doprovod. Tyto informace naleznete v našem speciálu.

Myslíte si, že už máte vánoční trhy na náměstí dokonale prochozené? Pak můžete od soboty zamířit také na výstaviště Flora, kde vás čeká nejen spousta vánočních dárků, ale také vánoční stromečky, ozdoby i Fler dílnička, kde můžete dárečky vlastnoručně vyrobit. Po celou dobu vánočních trhů bude zajištěn také doprovodný program s ukázkami ručních řemesel či malováním baněk. V sobotu od dvou hodin se v pavilonu A uskuteční předvánoční vystoupení nadaných děti z dětských domovů, které bude moderovat náš vzácný host Anife Vyskočilová, své umění předvede fakír Petr Dragon Kozák se svou asistentkou nebo superfinalista televizní soutěže Talentmania 2010 Milan Sulej. Čert s Mikulášem se zase do našeho hlavního pavilonu přijdou podívat v neděli 14. prosince ve dvě odpoledne. Více informací k trhům můžete najít zde.

Tradiční hanácké Vánoce si můžete vychutnat tuto sobotu ve skanzenu Příkazy. Od devíti do šesti hodin pro vás bude připraven vánoční jarmark, kde budete mít příležitost nejen nakoupit vánoční dárky, ale také ochutnat nejrůznější dobroty. Pro vaše mlsné jazýčky budou připraveny zabijačkové speciality, delikatesy z udírny i domácí kvasnicové pivo z Pivovárku Melichárek. Vstupné na akci je dobrovolné.

Užijte si Vánoce poamericku, s černošským gospelem

V neděli 14. prosince v 16 hodin zažije Olomouc velkou gospelovou událost. Z kolébky jazzu a gospelu, z amerického Washingtonu, sem totiž zavítá jeden z nejtalentovanějších gospelových zpěváků světa – slavný Roderick Giles. Se svým souborem Grace zpestří Olomoučanům vánoční čas a nabídne nezapomenutelný koncert v prostorách kostela Panny Marie Sněžné. Více informací naleznete v tomto článku.

Šantovka láká na adventní koncerty i divadelní představení žáčků základních škol

Galerie Šantovka se každou adventní neděli promění v koncertní a divadelní sál, kde budou vystupovat děti a soubory z Olomouce a nejbližšího okolí se svými hudebními,pěveckými, tanečními i divadelními vystoupeními. A nejinak tomu bude i tento víkend. Program začíná v jedenáct hodin a během dne vystoupí sedm základních škol. Podrobnější program naleznete zde.

Víkend myslí také na děti: čeká je scénické čtení, divadelní představení i vánoční dílnička

V neděli dopoledne si na své přijdou dětští diváci a čtenáři, kteří si mohou prostřednictvím Lukáše Hejlíka a Alana Novotného vychutnat další LiStOVáNí. V jedenáct hodin na ně v Divadle na Šantovce čeká Dobrodružství strýčka Ludvíka. Ten však není jen tak obyčejný strýček, ale je to strýček pohádkový. Pojďte se společně se strýčkem Ludvíkem šplhat do oblak, kamarádit se s obry, bojovat se strašidly, a možná se i dozvíte pár důležitých věcí o životě. Po představení následuje beseda s izraelským autorem Jannecem Levim.

Odpoledne na vaše děti čeká od dvou hodin pohádka Šašek Franta a klaun Pepe aneb Se smíchem je vždycky lépe, tedy klauniáda s pohádkovým příběhem, ve které si zahrají i děti. Setkání Franty a Pepeho je čistě náhodné. Oba klauni - každý sám - přicházejí zahrát dětem pohádku. Že se ale na jevišti sejdou dva, to Franta ani Pepe netuší. Aby všechno dobře dopadlo, musejí do nečekané zábavy zasáhnout i malí diváci. Po představení čeká malé diváky workshop žonglování s Cascabel.

Program pro děti připravilo také Divadlo na cucky, které pořádá každou neděli na své scéně ve Wurmově ulici kreativní dílny pro děti. V předvánočním čase si herci připravili speciální program – hravou formou přiblíží divákům pohádkovou knihu Terezie Radoměřské Vánoce pro kočku. Program začíná v neděli ve dvě hodiny odpoledne. Podrobnosti naleznete zde.

Děti si mohou o víkendu vyrobit vlastní vánoční ozdoby, které budou svítit a vonět. Příležitost k tomu rozvinout svůj tvůrčí talent budou mít v sobotu v olomouckém aquaparku, kde se bude tvořit od tří do šesti hodin. A co pěkného si mohou vyrobit? Například lucerny ozdobené drátkem nebo závěsné dekorace z pomeranče a nejrůznějších přírodnin. Akce je zdarma v rámci vstupného do dětského koutku.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

ELEKTRO-FLEXI s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

Eletromontážní práce, údržba, opravy a revize elektrických zařízení. Projektová činnost, zabezpečovací systémy, podlahové topení, vysokozdvižná plošina, výkopové práce. Výstavba fot...