Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Užijte si víkend se Spartakem, piráty i ultramaratonci

Tipy a názory

6.3.2015

Autor: Barbora Sísová

Březen, za kamna vlezem... Tak zní pranostika, kterou se my rozhodně řídit nebudeme. I první březnový víkend na vás v Olomouci čeká spousta nejrůznějších akcí, takže by byla rozhodně škoda celý víkend strávit doma u rodinného krbu. Těšit se můžete například na plesy, premiéru Moravského divadla Spartakus, unikátní výstavu Rembrandtových obrazů v Metropolu nebo na čtyřiadvacetihodinový maraton v běhu na pásu. Stačí si jen vybrat.

Plesová sezona je v plném proudu. Užijte si Ples Dobrého místa pro život

Bohatý program slibuje Ples Dobrého místa pro život , který se uskuteční v sobotu 7. března v olomouckém Hotelu Flora na Krapkově ulici. Slavnostní večer startuje v 19.30, ale program vypukne o něco později, pět minut po osmé hodině. Během večera si můžete užít exhibici klubu Smash gym kickbox Olomouc, taneční vystoupení v rytmech latinskoamerických tanců nebo třeba vystoupení baletního studia Olomouc. Tradičním partnerem Dobrého místa je olomoucký fotbalový klub Sigma.
Přehled dalších plesů, které můžete navštívit tento víkend, najdete zde

Moravské divadlo ohromí balet Spartakus z antického prostředí

Velkolepá taneční show se chystá v Moravském divadle. Baletní soubor představí zbrusu nové představení Spartakus. V režii Roberta Balogha, s živým orchestrem a s Ivo Jamborem v hlavní roli. Poprvé jej budete moci vidět v pátek v 19:00, podruhé pak o den později. Vstupenky si můžete rezervovat zde.

Užijte si netradiční výstavu Rembrandtových obrazů v Olomouci

Vydejte se v neděli na nezvyklou výstavu obrazů Rembranta. Co je na ní nezvyklého? Především to, že vás nelákáme do žádného olomouckého muzea či galerie, ale do kina. Každá výstava věnovaná Rembrandtovi je netrpělivě očekávaná, avšak velké expozice o pozdním díle Rembrandta, kterou Amsterodam pořádá společně s Národní galerií v Londýně, je událost jako žádná jiná. Poprvé v moderní historii se tak do Amsterdamu vrací některé z nejslavnějších Rembrandtových obrazů z evropských a amerických sbírek. Výstava se zaměřuje na tvorbu posledních let Rembrandtova života, které se pokládají za jeho nejlepší roky. Mistrovská díla z tohoto období zrcadlí podobu Rembrandta jako člověka i jako umělce. Tento film zkoumá každé z klíčových děl výstavy, prostřednictvím příspěvků speciálně pozvaných hostů, včetně kurátorů a historiků umění. Pro mnoho lidí je Rembrandt největším umělcem, který kdy žil, a tento film se snaží prozkoumat pravdu o člověku, který je opředen legendou. Nezvyklá prohlídka výstavy startuje v neděli v kině Metropol v 19:00. Vstupenky si můžete zakoupit zde.

Zahrajte si se svými dětmi na piráty

V neděli, 8. března, můžete se svými dětmi vyrazit do Divadla na Šantovce na Pirátskou pohádku. Hlavní hrdinky Anička a Eliška jsou úplně obyčejné malé holky. Bydlí v Olomouci a vždy po škole si chodí hrát na dětské hřiště. A jednou je napadne, že si budou hrát na piráty, jenom jako samozřejmě, jenomže potom najdou v pískovišti zakopaný vzkaz v lahvi a v něm mapu úplně opravdického ztraceného pirátského pokladu, a pak se teprve začnou dít věci! Po pohádce čeká děti divadelní dílnička. Loď vyplouvá v 16:00, zarezervujte si lístky na tuto plavbu zavčas.

Podpořte snahy o nový český rekord v běhání na páse

Čtyřiadvacetihodinový běžecký maraton na pásech pořádá fitness OMEGA centrum sportu a zdraví Olomouc. Vybíhá se v sobotu 7. března v pravé poledne a skončí se další den opět ve dvanáct. O tak dlouhý běh na pásech se v České republice zatím ještě nikdo nepokusil, a tak je ve vzduchu možný český rekord. Ultramaratonu se zúčastní nejen tři šestičlenné týmy, které si společně chtějí užít štafetový běh, ale také tři individuální běžci. Svou účast přislíbili také ultramaratonci David Koribský a Michal Činčiala, kteří se utkají v boji o český rekord. Více informací si přečtěte zde.

Zpestřete si večerní drink trochou hudby

Pokud se chcete pobavit při skleničce něčeho dobrého k pití, můžete v pátek večer vyrazit například do Mikulovské restauraci a vinárny, kde od 20:00 hraje duo PeVa. V music baru Rytmus si v sobotu zase můžete vychutnat LIVE JAZZ s Jindrou Píšou.

Ať už si z naší nabídky zvolíte cokoliv, přejeme všem příjemný víkend!

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

MIA s.r.o.

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Nabídka apartmánů, řadových domů, vil i pozemků, a to v oblasti Costa Blanca (Španělsko), která je považována díky klimatu za téměř ideální pro celoroční návštěvy.