Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vydejte se na túru s krásným cílem v pivovaru Holba, pronikněte do světa kávy a vyzkoušejte si, jaké je to být turistou ve vlastním městě

Tipy a názory

20.5.2016

Autor: Barbora Sísová

Zatímco minulý víkend byl ve znamení dobrého jídla, vypadá to, že tento víkend bude věnován hlavně všemu dobrému k pití. V sobotu můžete vyrazit na první Olomoucký den kávy a dozvědět se nejen spoustu zajímavostí ze světa kávy, ale také ochutnat spoustu dobrot. A ochutnávat se bude také na náměstí, kde proběhnou jarní Olomoucké slavnosti vína. Milovníci turistiky a zlatavého moku si přijdou na své v Jeseníkách, kde mohou vyrazit na Pivovarskou čtvrtku, tedy túru, zpříjemněnou pivními zastávkami a zakončenou v hanušovickém pivovaru Holba. Čeká vás také páteční Muzejní noc nebo zahájení olomoucké turistické sezony.

Pivovarská čtvrtka - tradiční pochod v Jeseníkách pro všechny věkové kategorie. Vybrat si můžete z osmi tras různých obtížností. Po cestě jsou připraveny pivní zastávky a ta největší vás čeká v cíli pochodu - v hanušovickém pivovaru Holba. Pivovarská čtvrtka - tradiční pochod v Jeseníkách pro všechny věkové kategorie. Vybrat si můžete z osmi tras různých obtížností. Po cestě jsou připraveny pivní zastávky a ta největší vás čeká v cíli pochodu - v hanušovickém pivovaru Holba. Foto: Pivovar Holba

Kam za zábavou

Kam na koncert

Kam s dětmi





Víkendový odpočinek můžete zahájit už v pátek odpoledne, kdy je pro vás po celé Olomouci připravena muzejní noc, během které můžete navštívit nejen olomoucká muzea, ale třeba také budovu Českého rozhlasu, kde si můžete vyzkoušet práci moderátora, prohlédnout si zázemí Českého rozhlasu nebo poslat svým blízkým živě písničku na přání, Studio bude otevřeno do 23:00 hodin. A vyrazit můžete také za kulturou – v letním kině Hoblina se bude od půl deváté v promítat kultovní film Hoří má panenko a za návštěvu stojí i Divadlo na Šantovce, kde vás rozesměje představení Žena za pultem v hlavní roli s Jiřím Lábusem.

Vzhledem k tomu, že rosničky slibují pěkné počasí, zkuste se v sobotu vypravit do Jeseníků na Pivovarskou čtvrtku. Na výběr je osm tras různé obtížnosti, které spojuje jediný cíl – pivovar Holba. Žít to bude také v Olomouci. V sobotu si přijdou na své všichni milovníci dobré kávy, vína i piva. Vůbec poprvé se v Olomouci uskuteční kávový festival, kde se dozvíte spoustu zajímavostí ze světa kávy, celý příběh o tom, jak se dostane zrníčko kávy rostoucí na plantážích až k vám do hrníčku. Naučíte se také nejrůznější alternativní přípravy a ochutnáte kávu z nejrůznějších pražíren spolu s jejich nejvyhlášenějšími delikatesami. Po celý den můžete zamířit také na Horní náměstí, kde se budou ochutnávat nejen skvělá moravská vína, ale také vína bulharská, srbská, portugalská nebo chilská. V průběhu dne si budete moci vyzkoušet také, jak se cítí turista v našem městě. Můžete se zúčastnit některé z komentovaných prohlídek, projet klasická kola, čtyřkolky, koloběžky, šlapací auta, turistický vláček, vozítka segway, rafty nebo speciální Ološlap. Budete mít také jedinečnou příležitost navštívit různé historické památky, vyzkoušet hru Exit Game – Lafayettův žalář nebo poznat Olomouc očima lidí bez domova. V okolí parku bude probíhat hudební festival Michalský výpad. A Výstaviště Flora obsadí ti nejlepší tanečníci a tanečnice z celé republiky, kteří se zde utkají o prestižní titul jak ve standardních tancích, tak v latinsko-amerických.

V neděli je program opět věnovaný hlavně dětem. Společně můžete vyrazit na hrad Sovinec , kde bude probíhat program věnovaný především dětem – Kolotoč príma pohádek. A žít to bude také na Poděbradech, kde se uskuteční sportovní olympiáda. Přijďte si zazávodit s celou rodinou.

Autor článkuBarbora Sísovásisova@olomouc.cz

Barbora Sísová