Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na horký víkend: přežijete ho u vody, s jedničkářem můžete zadarmo do zoo a večer vás osvěží hudba

Tipy a názory

3.7.2015

Autor: roc jap

Prodloužený víkend je tu a pokud zrovna nevyrážíte na dovolenou, určitě se ptáte, kam vyrazit. Ideálně k vodě. Otevřeno mají všechna myslitelná koupaliště, ať už přírodní, nebo umělá. Ale bohato bude i kulturně: odehraje se totiž hned několik koncertů. A pokud máte doma úspěšného školáka, můžete s ním zadarmo vyrazit třeba do zoo nebo na bobovou dráhu.

Teploty budou vysoké, přežít se dají u vody

Rtuť teploměru o víkendu vystoupá opravdu vysoko. Podle meteorologů bude útočit na sedmatřicítku. Strávit nejparnější část dne u vody je proto ideální řešení. Klasikou je olomoucký plavecký bazén, kde kromě plavání můžete využít řadu dalších služeb a užijí si i děti. Na mnohá lákadla zve i olomoucký aquapark, oblíbený je ale třeba také plavecký areál ve Šternberku. A živo bude i na Poděbradech. “V sobotu si užijete den plný zábavy. Děti se potěší v kreativní dílně, zaskotačí ve skákacím hradu, zahrají si různé hry, vystřelí mamince růži na střelnici nebo si nechají namalovat zvířátko na obličej a zažijí i další dobrodružství. Rodiče si pak mohou užít pohodovou atmosféru u vody, vychutnat dobré jídlo a pití a roztančit parket s kapelou Nepijou. Začínáme v deset dopoledne a bavíme se celý den,” sdělila za pořadatele Aneta Špačková.

Za pěkné vysvědčení do zoo nebo na boby

Máte doma premianta? Po ochlazení u vody s ním můžete zajet třeba do zoo. Za samé jedničky tam totiž školáci mohou o prodlouženém víkendu zadarmo. V sobotu se navíc chystá i jedna mimořádnost: "Tentokrát se do zoologické zahrady a na život v ní přijďte podívat za soumraku a poznejte zajímavé živočichy, které třeba ve dne vůbec neuvidíte. Využijte služeb průvodce, který vás poutavým způsobem zasvětí do tajů života těchto tajuplných tvorů," láká mluvčí zoo Karla Břečková. Pokud má vaše ratolest na vysvědčení vyznamenání, můžete ho "proměnit" i v Hrubé Vodě. Tamní bobová dráha totiž pro úspěšné školáky má jízdu zdarma. V areálu se toho ale chystá mnohem víc. Třeba grilovačka, vyjížďky na koních, malování na obličej či rýžování zlata.

...a bude se tančit!

Neděle bude taneční, alespoň v Dance studiu Olomouc na Krapkově ulici. "Zaměříme se na styl Dancehall, který je především mezi dívkami v současné době velmi populární. Do Olomouce totiž dorazí dancehallová ikona a absolutní špička nejen česko-slovenské dancehallové scény Aron Mitu Tesfaye," sdělil za pořadatele David Zapletal.
V 331 Dance Studiu Olomouc proběhnou v neděli od deseti hodin hned dvě lekce, jedna zaměřená na techniku a prvky tohoto tanečního stylu, druhá zaměřená na dancehallovou choreografii.

Večery s hudbou

Hned dva koncerty se chystají v Olomouci. Ten první se odehraje už dnes večer v Hoblině, hospůdce v areálu letního kina. Zahraje tam místní folk-popová formace Hope Astronaut. Začíná se ve dvacet hodin. Na zajímavý koncert můžete vyrazit i v sobotu do ArtUm centra v Sokolské ulici. Tam se chystá vystoupení Nataliky, brněnské cellistky, která přiveze i s kapelou jidiš a hebrejský program. Začátek až v jednadvacet hodin.

roc jap

Reklama

Restaurace LEGUÁN

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Příjemné posezení v atraktivním prostředí s ŽIVÝM LEGUÁNEM. Široký výběr alko i nealko nápojů, hotových jídel, minutek a TVARŮŽKOVÝCH SPECIALIT. MOžnost konání svatebních hostin, p...