Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend, tentokrát rozšířené o prázdninovou nabídku, potěší především ty nejmenší

Tipy a názory

24.10.2014

Autor: Barbora Sísová

Poslední říjnový víkend se některým pořádně prodlouží, a to především dětem, kterým na víkend navážou třídenní podzimní prázdniny. Naštěstí na tento detail mysleli také organizátoři nejrůznějších akcí, a tak tentokrát přinášíme nejen tradiční víkendové tipy, ale rozšíříme je také o prázdninovou nabídku. Dětem bude již tradičně věnována neděle v Divadle na Šantovce, ve dnech volna můžete vyrazit na šermířskou show na hrad Šternberk, lampiónový průvod i za strašidly do aquaparku.

Divadlo na Šantovce patří dětem: čeká vás listování knihou i divadelní představení

V neděli jsou v Divadle na Šantovce připraveny hned dvě akce – dopolední listování s Lukášem Hejlíkem tentokrát děti stráví s oblíbenou knihou Prázdniny blbce č. 13 od Miloše Kratochvíla. Odpoledne pak společně s Karolínkou a Klukem z plakátu budou hledat klaunův ztracený nos.

Jako každý měsíc, i v říjnu pro všechny rodiče s dětmi připraveno oblíbené LiStOVáNí. Tentokrát ho můžete strávit s Tadeášem a užít si společně prázdniny plné dobrodružství a zábavy. Taky znáte ten pocit, když nesete domů vysvědčení a víte, že pochvalu za něj nedostanete? Tak přesně tohle zažívá každý rok Tadeáš. Prima kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy. Ještě štěstí, že na prázdninách u babičky a dědy na něj nečekají jenom rozzuření rodiče, ale taky zvláštní strejda Olda, kterému jsou známky ukradené, a dva úplně noví kamarádi. Scénické čtení dětské knížky Prázdniny blbce č. 13 aneb Jak jsme zachraňovali svět začíná v 10:00.

Vypátrat zmizelý klaunský nos a zdolat spoustu všelijakých nástrah, to bude úkol pro Karolínku, které se moc nechce chodit do školy, a pro kluka z plakátu. Podaří se jim uspat lva, přelstít chytrou opici nebo zkrotit neposedného pudlíka a zachránit tak celý cirkus Hopla-Hop? Detektivní pohádka na motivy dnes již klasického večerníčku Kluk z plakátu začíná v 14:00 nebo 16:00, po pozdějším představení následuje hudební dílnička. Vstupenky lze koupit online nebo na pokladně v Divadle na Šantovce i v Infostánku v obchodní galerii Šantovka.

Hrad Šternberk vás zasvětí do nadpřirozených jevů, hradů z papíru a ukáže kouzlo historického šermu

Bohatý program si na konec října připravili na hradě Šternberk. V pátek sem mohou zamířit všichni ti, kteří se rádi zabývají nadpřirozenými jevy a záhadami. Už tak dosti tajemné prostředí hradu navštíví záhadolog Milan Doležal v doprovodu herce a moderátora Jarka Hylebranta. Tato dvojice představí svoji talkshow v Jiném světě, tentokrát na téma Pozitivní energie a andělská ochrana. Program poodhaluje sílu pozitivního přemýšlení, žití a základy ochrany před negativními vlivy. Součástí je i oblíbená diskuze s diváky. Talkshow se uskuteční v prostorách hodovního sálu hradu Šternberk. Začátek akce je naplánován na 20:00 hodin. Vstupné na večerní představení činí 100 Kč, snížené vstupné 70 Kč. Večer plný záhad a mystérií vám v podzimním čase jistě navodí tu správnou náladu.

A program pokračuje také o víkendu, kdy se se uskuteční komentované prohlídky výstavy Česko z papíru. Výstava představuje více než osmdesát papírových modelů hradů a zámků České republiky, Komentované prohlídky uvede sám autor výstavy, modelář, sběratel a cestovatel Jiří Struž.

Sváteční úterý bude patřit historickému divadelně-šermířskému představení. V letošním roce se na hradě Šternberk odehraje klasické dobrodružství na námět románu Alexandra Dumase Muž se železnou maskou. Tento nezapomenutelný příběh ožije v podání Divadla historie v pohybu Exulis. Představení plné soubojů, intrik a statečných hrdinů se uskuteční přímo v historických prostorách hradu. Začátky jednotlivých představení jsou každou celou od tří až do šesti hodin. Vstupné na představení činí 150 Kč pro dospělé, studenti, senioři a děti do patnácti let zaplatí 100 Kč, rodinné vstupné činí 400 Kč a děti do tří let mají vstup zdarma. Z důvodu omezené kapacity prohlídek doporučujeme rezervaci. Vstupenky si můžete zamluvit na tel. 585 012 935 nebo 725 718 059 či emailem gottwaldova.helena@npu.cz.

Oslavte vznik samostatného Československa lampiónovým průvodem nebo ohňostrojem

A jako každým rokem i letos oslavy 28. října pořádá také město. Program oslav začne na Horním náměstí v 15:30 hodin. Letos v programu přibude také novinka. V rámci slavnostního odpoledne na Horním náměstí proběhne vůbec poprvé i vědomostní soutěž pro přítomné s názvem „Znáte státní symboly?“. Tématem soutěže bude státní hymna. Soutěž pak vyvrcholí společným zpěvem státní hymny se sólistou Moravského divadla v Olomouci Vladem Zápražným u pomníku TGM na Žižkově náměstí. Právě k pomníku prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka se vydá v podvečer lampionový průvod. Z Horního náměstí vyjde v 17:30. Tradiční trasa průvodu za účasti veřejnosti povede z Horního náměstí ulicemi Ostružnickou, Denisovou, přes Náměstí Republiky, třídou 1. máje až k pomníku TGM. Po položení věnců a uctění památky prvního československého prezidenta bude následovat v 18:30 hodin slavnostní ohňostroj.

Přijďte obkoukat nové taneční kroky nebo si vyrobit halloweenskou masku

A podzimní prázdniny si mohou vaše dítka vychutnat také v dětském koutku olomouckého aquaparku. V pondělí ve 14 hodin zde vypukne akce Disco, disco, kde se děti mohou přiučit zajímavé taneční kreace nebo si zasoutěžit. Od šesti večer si na své přijdou i dospělí. Bazénová hala se promění ve strašidelnou lázeň. Přijďte si zadovádět se strašidly, připraveny jsou například soutěže o největší vřískot nebo pavoučí tancování. Své děti však raději nechejte doma a vyšlete je za strašidly až ve středu, kdy od tří hodin odpoledne dětský koutek ovládne Halloweenské tvoření, ani tady o strašidla, čarodějnice a příšery nebude nouze.

Zajímavé aktivity pro děti nabízí také olomoucký Dům dětí a mládeže, jejich nabídku si můžete prohlédnout zde.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

GM SPORT

Katalog firem » Sport » Půjčovny sportovního vybavení

BĚŽKY – LYŽE – SNOWBOARDY - prodej - bazar. Půjčovna lyžařských setů na celou sezonu – již od 990 Kč (lyže, boty, hole, přilba). Prodej - výhodné nové běžkové sety (běžky, vázá...