Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Za pivem do Jeseníků, vínem na náměstí nebo na kamiony do Mohelnice. To vše vás čeká tento víkend

Tipy a názory

22.5.2015

Autor: Barbora Sísová

Vypadá to, že tento víkend rozhodně nebudeme mít prostor k tomu sedět doma a nudit se. S akcemi v Olomouci a okolí se totiž roztrhl pytel. Pokud toužíte po hektickém týdnu v práci zmizet od ruchu velkoměsta do přírody, pak doporučujeme vychutnat si krásy Jeseníků, spojené s putováním za pivem, které k těmto horám tak nějak patří – Holbou. A pivo poteče proudem také v pivovaru Melichárek, kde budete moci ochutnat až sedm druhů piva. Na své si přijdou i milovníci vína. To se bude v sobotu podávat na Horním náměstí. A to zdaleka není všechno. Vyzkoušejte si třeba, jaké je být na jeden den turistou v našem městě, nebo ujet maraton na koloběžce.  

Vydejte se na toulky Jeseníky s cílem v hanušovickém pivovaru

Pivovarská čtvrtka, tradiční pochod za hanušovickým pivem Holba láká každoročně tisíce lidí. Vyberete si délku trasy dle chuti a schopností a po cestě zažijete mnohá dobrodružství. A rozhodně nezahynete žízní. Deset, dvanáct nebo klidně dvacet kilometrů může být dlouhá vaše trasa na tradičním pochodu za hanušovickým pivem. Startuje se v samotných Hanušovicích, v Králíkách, Šumperku či Velkých Losinách. Tradiční Pivovarská čtvrtka umožňuje nejen prověřit si kondici a užít si pobyt v přírodě, ale také podívat se do pivovaru nebo pivovarského muzea. Každý startující kromě mapy získává kupon na občerstvení, slosovatelný startovací kupon a malý dárek. A příjemné překvapení vás čeká v cíli. Z výčepních píp poteče Májový ležák Holba i ochucená Holba s horskými bylinami, kterou spotřebitelé pasovali na nejlepší beermix. To je docela slušná odměna za vynaložené úsilí, co říkáte? Více informací najdete zde.

Zahrádka Pivovárku Melichárek se promění v pivní ráj

Máte rádi pivo, ale na dlouhý jesenický pochod se necítíte? Pak se vám určitě bude líbit na pátých Slavnostech horeckého piva, které se uskuteční v sobotu od 11:00 hodin v areálu Pivovaru Melichárek v Horce nad Moravou. Na čepu bude sedm druhů točeného piva - světlé, polotmavé, bock, märzen, pšenice, APA, IPA.. A kromě pivních dobrot bude připravena k zakousnutí také grilovaná šunka, klobásky a cigára z udírny, tvarůžky, sádlo a mnoho dalšího.

Červené, bílé, růžové i ribézlák. Na náměstí se bude ochutnávat víno

A žít to bude také na Horním náměstí, kde se od desíti do sedmi hodin bude ochutnávat víno. Olomoucké vinné slavnosti mají kořeny v tradici prodeje vína v Olomouci a konají se pravidelně dvakrát ročně. Jako každý rok se můžeme těšit na kvalitní vína z Moravy z různých oblastí, bio produkci a přehlídku umění našich vinařů. Svá vína a vinařství bude prezentovat jedenáct moravských vinařství a šest vinařství ze zahraničí . V letošním roce se tu budete moci setkat se zástupci našich partnerských měst z Bratislavy, maďarského města Pacs a holandského Veenendaau. Budete tak mít příležitost ochutnat jedinečné rybízové víno "Děvínský ribezlak" nebo lahodné holandské sýry. Pro návštěvníky je připraven i doprovodný program pro všechny generace. Nebude chybět cimbálová muzika a pro nejmenší návštěvníky bude k dispozici dětský koutek.

Vyzkoušejte si, jak se cítí turisté v našem městě

V průběhu soboty budete mít příležitost vyzkoušet si, jaké to je být turistou v našem městě. Od desíti do tří je pro vás připravena pestrá nabídka toho, co všechno lze v Olomouci zažít. Připraveny budou procházky olomouckým podzemím, tři různé tématické prohlídky města, návštěvy fortu číslo XIII na Nové Ulici, výletní plavby Olomoucí na raftech i na motorové lodi nebo třeba cyklovýlet po olomouckých pevnostech. Více informací o akci najdete zde.

Chcete zažít den jako z románu? V sobotu budete mít příležitost

Příležitost zažít den jako z románu budete mít už tuto sobotu, kdy se v Olomouci uskuteční Empírový den, který vás navrátí do dob Jane Austenové. Program odstartuje už v dopoledních hodinách tanečním seminářem, dopoledne si budete moct užít nefalšovaný piknik v Botanické zahradě a po podvečerním představení Emmy v Moravském divadle akce vyvrcholí závěrečným plesem v Domě armády. Zúčastnit se však mohou pouze přihlášení hosté.

Přijďte dovádět či relaxovat do nočního aquaparku

Tradiční Koupání pod hvězdami se uskuteční v sobotu večer, a navíc vás čeká překvapení. Ovšem pouze za příznivého počasí. Nevšední noc plnou zábavy odstartujete přípitkem, dostanete totiž speciální energetický drink zdarma. Ať už si vyberete alkoholickou či nealkoholickou verzi drinku, budou mít spoustu energie užít si tříhodinový pestrý program. Budete mít příležitost zaplavat si při podvodním osvětlení nebo se podívat se na ukázky bojového umění s nunčaky. Děti si vyhrají se zářivými tyčinkami a bude se soutěžit na vodních atrakcích. V ceně vstupného jsou také masáže dlaní a chodidel. Chvíle odpočinku si vychutnají návštěvníci i v sauně, kde jim zkušený saunér Zdeněk naservíruje pestrou dávku saunových ceremoniálů (ty jsou za příplatek). Akce začne v osm hodin večer a potrvá až do jedenácti.

Bubenické dopoledne vás naladí na správnou notu

Toužíte po tom stát se bubeníkem nebo se vám třeba jen líbí, jak bubnují jiní? Pak si na své přijdete už tuto neděli, kdy se v kině Metropol představí netradiční koncert žáků Bubenické školy Ivo Batouška. Žáci všech věkových kategorií od sedmi asi do šedesáti let vám v zajímavé dramaturgii předvedou vše, čemu se tu naučili. Koncert začne v jedenáct hodin a bude trvat něco málo přes hodinu. Více o koncertu se dočtete zde.

Kamiony se utkají o Velkou cenu Mohelnice

Závod Velká cena Mohelnice Truck Trial 2015 se uskuteční už tento víkend a za každého počasí. V historii závodů v truck trialu se závody konaly i za extrémních povětrnostních podmínek, takže nějaká ta kapka závod určitě neohrozí. Program dvoudenních závodu naleznete zde.

První koloběžkový maraton odstartuje už tuto sobotu

Užijte si nedělní první ročník maratonu na koloběžkách KICK RIDE 2015, kde se očekává účast padesáti až sto koloběžek. "Záměrně jsme zvolili Naučnou stezku Luhy Litovelského Pomoraví, protože se domníváme, že je velmi vhodnou lokalitou pro akci tohoto typu. Zájemcům bez koloběžky zdarma zapůjčíme některý z modelů Kostka včetně ochranných helem a budou k dispozici na startu maratonu. Naším cílem je stmelit fanoušky koloběhu, představit jízdu na koloběžce širší veřejnosti a každoročně akci opakovat," popisuje Lukáš Milar. Vybrat si můžete z variant dvacetikilometrový půlmaraton nebo maraton. Začátek maratonu je u dopravního hřiště Semafor v Olomouci, kde proběhne registrace závodníků mezi devátou a desátou hodinou. Ve dvě hodiny proběhne slavnostní vyhlášení vítězů. V cíli bude připraveno občerstvení, doprovodný program a živá hudba. Cíl se nachází v areálu sportovního hřiště Sokol na Novém světě v Olomouci. Více informací o akci najdete na facebooku.

Dášenka aneb Psí kusy – to je nedělní pohádka v Divadle na Šantovce

I tento víkend je pro všechny děti v Divadle na Šantovce připravena tradiční pohádka, tentokrát o tom, jak si Karel a Olinka pořídili štěně. A učili ho chodit, štěkat a další psí kusy. Loutkářské představení, které získalo hned několik cen, slibuje zábavu celé rodině. Začátek představení je v 16:00 a poté následuje oblíbená kuchařská dílnička.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

PNEUBAZAR - PNEUSERVIS

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme ekologickou likvidaci vozidel zdarma. Pro likvidaci vozů a autovraků jsme certifikování společností CALLPARs System. Náš pneuservis nabízí výměnu pneumatik, montáž a demontáž ko...