Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend plný hudby začíná: užijte si Patricii Kelly, Chinaski nebo Rockovou Horku

Tipy a názory

26.6.2015

Autor: Martina Burýšková, Barbora Sísová

Poslední červnový víkend je tu a některým školákům už začínají také letní prázdniny. Vypátrali jsme pro vás hned několik akcí, kam můžete vyrazit buď společně jako rodina, nebo třeba večer se svými přáteli. Rodinné odpoledne bude probíhat v neděli na Korunní pevnůstce, kde zahraje také kapela Chinaski, odpoledne pro děti si můžete dopřát i na hradě Šternberk a dětem je věnována také neděle v Divadle na Šantovce. Dospělí si můžou užít Rockovou Horku, Patricii Kelly nebo grilovanou šunku v Pivovárku Melichárek.  

Rodinná idyla na Korunní pevnůstce: přineste potraviny a užijte si Chinaski!

Rodinné a interaktivní odpoledne netradičně zažije v neděli 28. června areál Korunní pevnůstky. Hlavním lákadlem programu bezpochyby bude koncert kapely Chinaski v 17 hodin. To ale rozhodně není vše. Součástí budou také hry a soutěže pro celou rodinu a tzv. "Rodinný obchod", kam můžete přinést jakoukoli českou trvanlivou potravinu. Získáte tak nejen volnou vstupenku na program a koncert Chinaski, ale také umožníte, aby se tyto potraviny dostaly prostřednictvím Arcidiecézní charity Olomouc a Maltézské pomoci k sociálně slabým rodinám, lidem v azylových domech, osamoceným seniorům a osobám se zdravotním postižením.
Program začne mší svatou v kostele sv. Kateřiny ve 13 hodin a od 14 hodin bude pokračování v areálu Korunní pevnůstky.

Nejkrásnější členka Kelly Family – Patricie vystoupí v sobotu na nádvoří radnice

V rámci Olomouckých kulturních prázdnin se můžete v sobotu těšit na vystoupení Patricie Kelly, členky legendárních Kelly Family, která vystoupí na nádvoří olomoucké radnice. A co bude hrát? To záleží jen a jen na přání diváků. Kromě zpěvaččiných sólových věcí se dočkáte také skladeb od Kelly Family nebo třeba irských lidových písní. Koncert začne v sobotu ve 20:00 v nádvoří radnice a ještě nyní je v prodeji pár posledních vstupenek, které si můžete zakoupit zde.

Akce, kterou jste na Poděbradech ještě nezažili!

Originální sobotní program pro všechny fandy motorismu, a obzvláště značky Mazda, láká o víkendu na olomoucké Poděbrady. Přijďte se pokochat hezkými auty na Mazda sraz Olomouc. Přijet samozřejmě můžete i vlastní Mazdou, pokud nemáte, přijďte se svézt! Čeká vás i minikurz první pomoci, diagnostika motorů, ukázka ošetření poranění při autonehodě, koupání, hudba, výborné jídlo a další doprovodný program, v sobotu 27. června od 10 hodin.

Škola končí, prázdniny začínají! Užijte si odpoledne pro děti na hradě

Odpoledne pro děti přivítá v neděli 28. června prázdniny na hradě Šternberk. V plánu je plno zábavy a her pro všechny školáky i předškoláky u příležitosti konce školního roku. Začátek je nachystán na 14 hodin a zábava poběží až do 18. hodiny.
Mezitím si děti užijí ukázku dětské zumby s Káťoum, projížďky na koních, facepaiting, glitter tattoo, kreativní dětské dílničky a mnoho dalších aktivit. Vrcholem odpoledne bude vystoupení mladých zpěváků z Popové školy Olomouc s repertoárem českých i světových hvězd pop music, písní z dětských filmů a muzikálů. Zpívat se bude v blocích mezi 15. a 17. hodinou. Za vstupné zaplatíte 30 korun, děti se samými jedničkami mají vstup zdarma. A ke vstupence dostanete dva volňásky na atrakce.

Staňte se hanáckým mistrem v jízdě na tobogánu

Máte rádi vodu, rychlost a adrenalin? Pak jste možná vy ideálním adeptem na titul hanácký mistr v jízdě na toboganu. Hlavní klání se uskuteční už tuto sobotu v olomouckém aquaparku. Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích, přičemž nejmladší závodníci mohou soutěžit už od čtyř let. Sraz soutěžících všech kategorií pak proběhne v den mistrovství od půl deváté do desíti hodin na recepci Aquaparku. Netradiční klání odstartuje v jedenáct hodin a potrvá do čtyř hodin. Pokud máte zájem, je potřeba registrovat se dopředu. Podmínky najdete zde.

Pivovarský dvůr v Horce nad Moravou provoní grilované sele i čerstvě uvařené pivo

A v sobotu 27. června provoní typická vůně grilovacího koření také dvůr Pivovárku Melichárek v Horce nad Moravou. Přátelské posezení u domácího piva tu doplní také lahodné grilované sele, které bude k zakousnutí po celý den. Dvůr se otevře v 11.00 a zavře až ve večerních hodinách. Na čepu bude světlý ležák Melichárek (jedenáctka), pšeničné svrchně kvašené pivo Hanácká Pšenice (dvanáctka) a polotmavý svrchně kvašený speciál Kazbek IPA (India Pale Ale, šestnáctka).

Rocková Horka láká na původní tvorbu i tributy slavných kapel

Tuto sobotu v Horce nad Moravou vypukne pátý ročník festivalu Rocková Horka. Venkovním areál Sokol bude veřejnosti otevřený od čtyř hodin. V pět pak vypukne program, během kterého se představí šest kapel různých stylů. Uslyšíte jak skupiny orientující se na vlastní tvorbu, tak i tribute legendárních kapel, jako jsou například U2 Tribute nebo Metalica Tribute. Navíc je pro všechny připraveno bohaté občerstvení, ochutnat můžete nejen grilované makrely, klobásky či steaky, ale také bramboráky nebo gulášek. Podrobný program najdete zde. Vstupné na akci stojí 200 korun.

Šantovka pro děti

Víkend pro děti začíná v galerii už dnes. V pátek od 14 hodin jste zváni se svými potomky na dětské hřiště u Šantovky – konat se tady bude Westernová dětská farma! Na děti čeká deset různých stanovišť, kde si vyzkouší různé aktivity jako rýžování zlata, dětskou střelnici, dětský hotýlek, dojení krávy, kriketovou hru s vejci a při té příležitosti také proběhne slosování soutěže Šantíkova pohádkového alba.
Na závěr víkend vyvrcholí divadelní pohádkou, kterou se Divadlo na Šantovce rozloučí nejen s dětmi, ale také s letošní sezónou. O nedělní pohádkové vyprávění se postará Divadlo Tramtárie, které vás zve na Pohádku o mašinkách. V neděli 28. června v 16:00. Vstupenky zde.

Martina Burýšková, Barbora Sísová

Reklama

ZOO Olomouc

Katalog firem » Zábava, volný čas

Zoologická zahrada Olomouc má jedinečné umístění v krásných jehličnatých lesích podhůří Nízkého Jeseníku, kde se rozkládá na 42,5 hektarech. V současnosti chová téměř 1800 ...