Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: oslavy Silvestra i Nový rok

Tipy a názory

30.12.2016

Autor: Barbora Mrkvová

Po vánočních svátcích jsou tady další volné dny. Sobota tentokrát láká na bujaré silvestrovské oslavy a v neděli si vychutnáte novoroční procházky i tradiční ohňostroj.

Foto: Archiv redakce

Pátek

09:00 / Silvestrovský turnaj hvězd 2016 / Hala Gymnázia Hejčín
10:00 / VÁNOČNÍ PLAVBA PLNÁ ZÁBAVY / Krokodýlek Olomouc
19:00 / SPLAŠENÉ NŮŽKY / Reduta
19:00 / Sergej Rachmaninov – Fryderyk Chopin: Dáma s kaméliemi / Moravské divadlo
20:00 / BLUESBERG + RUSTY NAIL / Bounty Rock Cafe

Neděle

10:00 / Novoroční vyjížďka / Andrův stadion (restaurace GOL) 
14:30 / Novoroční vycházka / na rohu Sokolské a Zámečnické ulice
15:00 / Novoroční vycházka / pavilon A Výstaviště Flora
16:00 / VEČERNÍ VÁNOČNÍ PROHLÍDKY / ZOO Olomouc
18:00 / Novoroční ohňostroj / Horní náměstí

Páteční předsilvestrovský den můžete strávit třeba na fotbalovém turnaji. Tradiční Silvestrovský turnaj hvězd má letos premiéru v hale a představí se na něm pět týmů, které se utkají o titul mistra. Pro diváky bude připraven krátký doprovodný program, fotografka, hudební kulisa, drobné občerstvení a teplé nápoje. Vstupné je dobrovolné, avšak každý platící obdrží slosovatelný los a na konci turnaje proběhne losování o láhev Bohemia sektu. Vánoční plavbu plnou zábavy si užijete v rodinném zábavním centru Krokodýlek. Vybírat zde můžete z více než pětatřiceti atrakcí, a pokud by vám z toho všeho dovádění vyhládlo, můžete zavítat do místní restaurace. Slavná detektivní komedie zapsaná počtem repríz v Guinnesově knize rekordů se chystá v Redutě. Splašené nůžky v hlavní roli s Daliborem Gondíkem a Otakarem Brouskem mladším startuje v sedm večer. Moravské divadlo představí příběh o nešťastné lásce Dáma s kaméliemi. Baletní inscenaci na hudbu Sergeje Rachmaninova a Fryderyka Chopina si vychutnáte od sedmi hodin. Na tradiční předsilvestrovský večírek můžete zavítat do Bounty Rock Cafe. Jako host se představí brněnská bluesrocková formace RUSTY NAIL. 

Sobota se ponese v duchu oslav, tance, alkoholu a ohňostrojů. Je třeba rozloučit se s uplynulým rokem a přivítat rok nadcházející. Přehled akcí, kde si poslední den v roce náležitě užijete, jsme vám přinesli v článku Kam na Silvestra?. 

Jak na Nový rok, tak po celý rok, říká pranostika. Jak si tedy naplánovat první den roku 2017 tak, aby byl co nejefektivnější? V deset hodin ráno můžete vyrazit na patnáctikilometrovou Novoroční vyjížďku, pokud se vám zadaří a do cíle dojedete první, obdržíte putovní pohár. Na neděli jsou připraveny i dvě Novoroční vycházky. Jedna startuje o půl třetí u kina Metropol na rohu Sokolské a Zámečnické ulice a provázet jí bude Milan Tichák, druhou si užijete od tří hodin společně s primátorem Antonínem Staňkem. Olomoucká zoo poslední víkendový den láká na orginální večerní prohlídky. Neděli můžete zakončit na Horním náměstí, kde v šest večer vypukne kouzelný Novoroční ohňostroj. 

Krásný nový rok! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová