Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Tříkrálový průvod, ples dobré vůle i klauni v Divadle na Šantovce

Tipy a názory

6.1.2017

Autor: Barbora Mrkvová

První víkend v novém roce je tady. Přestože předpověď slibuje sluníčko, tak teploty, které mají spadnout až na minus patnáct stupňů, venkovním aktivitám moc nepřejí. Ale nezoufejte, zábavu a bohatý program si užijete i pěkně v teple. Přesvědčte se sami...

Foto: KLAUN FAMILY

Pátek

15:00 / Hledá se král / Horní náměstí
19:00 / Novoroční koncert KOIK 2017 / Vlastivědné muzeum Olomouc
19:00 / Carlo Goldoni: Sluha dvou pánů / Moravské divadlo
19:00 / Víkend Kapitána Morgana / Morgan's restaurant

Sobota

08:30, 17:00 / Bruslení pro veřejnost / Zimní stadion
17:30 / Thomas Bernhard: Ritter, Dene, Voss / Divadlo na cucky
19:00 / 25. Tříkrálový ples dobré vůle / RCO
19:00 / Víkend Kapitána Morgana / Morgan's restaurant

Neděle

10:00, 14:00 / Šípková Růženka / Moravské divadlo
14:00 / Malý ateliér W7 / Divadlo na cucky
16:00 / KLAUN FAMILY / Divadlo na Šantovce
17:00 / La La Land / Kino Metropol

V pátek opět ožije centrum města. Diváci se mohou těšit na průvod Tří králů, divadelní představení, hudební vystoupení i požehnání tříkrálovým koledníkům. Novinkou bude odpolední program, kdy se průvod vydá z Dolního na Horní náměstí před radnici. Chybět však nebudou ani ovečky, oslík a lamy ze Zoo Olomouc. Ve Vlastivědném muzeu si vychutnáte Novoroční koncert KOIK, na kterém zazní skladby Bendy, Händla i Bacha. Oblíbená a známá komedie slavného italského dramatika Carla Glodoniho se odehraje v Moravském divadle. Sluha dvou pánů startuje v sedm hodin večer. Pobavit se a užít si drinky za akční cenu můžete v Morgan's restaurant. Bar si na pátek i sobotu připravil akci s názvem Víkend Kapitána Morgana. 

I sobotní program je nabitý. Zasportovat si můžete na zimním stadionu, kde se na půl devátou ráno a na pátou večer chystá bruslení pro veřejnost. Pokud máte chuť na netradiční divadelní podívanou, zavítejte do Divadla na cucky. Na programu je dnes inscenace o sourozenecké lásce ve třech, Ritter, Dene, Voss. Den můžete zakončit na Tříkrálovém plesu dobré vůle v Regionálním centru Olomouc. K tanci zahraje kapela New Street Band, Jamr's a chybět nebude ani dobré občerstvení. 

Neděli si tradičně užijí zejména ti nejmenší. V Moravském divadle se malí diváci mohou těšit na kouzelnou divadelní pohádku Šípková Růženka. Divadlo na cucky zve děti na workshop, na kterém budou zábavnou formou reagovat na tvorbu Dany Sahánkové, jedné z nejvýraznějších osobností současné mladé české kresby. A v Divadle na Šantovce si nejen malí užijí KLAUN FAMILY. Skupina zkušených klaunů, která dokáže rozparádit děti i dospělé. Těšte se na zábavný program plný hudby, tance, kouzel, balonků a bublin všech rozměrů. Večer si můžete vychutnat v kině Metropol při snímku La La Land. Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí.

A vydat se můžete pochopitelně i na hory, kde vás čeká opravdu parádní lyžovačka. Podívejte, kde všude se jezdí.

Hezký víkend všem! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová