Reklama

Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Václav Vydra, zimní radovánky i dětský karneval

Tipy a názory

13.1.2017

Barbora Mrkvová

Pátek je tady a s ním i dva dny volna. Jak je nejlépe strávit? Na své si tento víkend přijde opravdu každý. Na programu jsou divadla, koncerty, plesy a odpočinete si i na horách!

Pátek

17:00 / Keltský příběh / Hluboký dvůr Hrubá Voda
18:00 / NÁUKY DZOGČHENU / Freskový sál
18:00 / Maturitní ples Střední školy logistiky a chemie / Clarion Congress Hotel
19:00 / Olivy vs. Meandry / DIvadlo hudby

20:00 / Soutěžní večer / Cafe Bar Venuše
20:00 / Hoofbeats w/ Hallucinator / The Clamps / Nuklear MC / SKlub

Sobota

09:00 / PÁRTY POD SVAHEM / Resort Hrubá Voda
15:30 / Pohádkový karneválek / DDM Olomouc
17:30 / Olomouc x Poruba / Hala DHK Zora
18:00 / MĚSTSKÝ BÁL - vyprodáno / Výstaviště Flora
19:30 / Dániel Szász – Transmutation / Divadlo na cucky
20:00 / VOTCHI / Bounty Rock Cafe

Neděle

15:30 / Gioacchino Rossini: Lazebník sevillský / Moravské divadlo
16:00 / Princ Bajaja / Divadlo na Šantovce
16:00 / O dvanácti měsíčkách / Divadlo hudby
19:00 / DRAHÁ MATHILDA / Reduta
19:00 / Lo Stupendo / Kino Metropol

Na horách vás o víkendu čeká parádní lyžovačka. Pokud si chcete užít čerstvého vzduchu, hezkého počasí a trošku si protáhnout tělo, vyberte si v našem přehledu sjezdovek tu pravou. 

Páteční den slibuje zajímavý program. Od šesti hodin se ve Freskovém sále Divadla na cucky chystá přednáška o DZOGČHENU. Jedná se o prastaré učení o prvotním stavu bytí, který je každému od počátku vlastní jako jeho vnitřní, přirozená podstata. Besedu povede dlouholetý student buddhismu Lukáš Chmelík. Šestou hodinou startuje i Maturitní ples Střední školy logistiky a chemie. Pokud máte chuť si zatančit a dobře se pobavit, zamiřte do Clarion Congress Hotelu, lístky vás vyjdou na sto padesát korun. První improvizační představení roku 2017 propukne v sedm v Divadle hudby. Postavit se olomouckým Olivám přijede tentokrát skupina z Brna. Jestli máte náladu si zasoutěžit o pěkné ceny a užít si plno zábavy, navštivte Cafe Bar Venuše, chystá se tady Soutěžní večer. A co by to bylo za pátek bez pořádné party? V S-klubu se chystá pravidelný měsíční mejdan Hoofbeats, kteří si tentokrát pozvali jako hosta zástupce toho nejpřísnějšího dnb, Hallucinatora. Sauna Arena Hrubá Voda otevírá tento pátek poprvé brány své velkokapacitní zážitkové sauny. Po setmění se ve Wellness hotelu Hluboký dvůr otevře zážitková Sauna Arena, ve které vystoupí první saunéři z plejády českých a zahraničních hostů. V 17:00, 18:00 a 19:00 provedou saunéři Tomáš a Jiří 3 saunové ceremoniály s keltskou tematikou. Nebudou chybět podmanivé vůně jednoho z nejlepších českých mistrů esencí a ingrediencí Jiří Sonntaga.

Sobotu můžete strávit v Resortu Hrubá Voda. Na programu je tady od devíti hodin ranních Ski párty, diskotéka na sněhu, sněžný hrad plný výher pro děti, malování na obličej, bobovka 5+1 jízda gratis, lyžařská školička a bohatá sněhová nadílka. Pohádkový karneválek pro rodiče a děti se soutěžemi, malou diskotékou a vyhodnocením masek si užijete v Domu dětí a mládeže. Sportovní fanoušci ocení zápas v házené, kdy se proti sobě postaví domácí Zora a Sokol Poruba. Jedinečné sólové představení Transmutation startuje o půl osmé večer v Divadle na cucky a v Bounty Rock Cafe si vychutnáte koncert skupiny VOTCHI. 

Neděle bude ve znamení divadel. Moravské divadlo láká na komickou operu Lazebník sevillský, která začíná o půl čtvrté. Klasickou českou pohádka o princovi, který se nejdřív vůbec nejmenoval Bajaja, ale nakonec mu tak všichni začali říkat, si v moderním loutkovém provedení připravilo Divadlo na Šantovce a oblíbená pohádka O dvanácti měsíčkách potěší malé i velké diváky v Divadle hudby. Nevšední herecký koncert s téměř detektivní zápletkou si vychutnáte v Redutě. Drahá Mathilda startuje v sedm večer. A tentokrát se bude naživo hrát i v kině Metropol. Těšit se můžete na úspěšnou frašku Lo Stupendo v hlavní roli s Václavem Vydrou.