Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend je tady!

Tipy a názory

21.4.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené volno. Kde všude si nadcházející víkend můžete užít? Počasí tentokrát venkovním aktivitám moc nepřeje, ale nezoufejte, pestrý program si vychutnáte v divadle, na koncertě i na hradě.  

Na programu jsou luxusní vozy, Ekologické dny, divadelní horečka i jaro na Floře. Na programu jsou luxusní vozy, Ekologické dny, divadelní horečka i jaro na Floře.

Pátek

EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 
FLORA OLOMOUC 2017 

12:00 / Roadtrip Gang / Café New One
19:30 / Silvia Vollmannová a kol.: MATE - ZRUŠENO / Divadlo na cucky
20:00 / The Chickens Revival / Bounty Rock Cafe
20:00 / TOTÁLNÍ NASAZENÍ + DERATIZÉŘI / U-klub
21:00 / Olomouc Žije!  / Sklub

Sobota

EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 
FLORA OLOMOUC 2017 
Útěk z řádu 

07:30 / Bleší trhy / ulice Velkomoravská (vedle čerpací stanice Shell)
08:00 / Hanácký farmářský trh / Horní náměstí
10:00 / Zahájení turistické sezóny / Horní náměstí
18:00 / Magický orient III / Divadlo na Šantovce
19:30 / V. Kracík: DĚKUJEME, ŽE ZDE KOUŘÍTE! (komedie) / Divadlo Tramtarie
20:00 / Adrian Belew Power Trio (USA)  / Sklub

Neděle

EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 
FLORA OLOMOUC 2017 
Útěk z řádu
LEVNÁ NEDĚLE / PREMIERE CINEMAS

16:00 / Honza Nebojsa / Divadlo na Šantovce
16:00 / Pohádka z budíků + Pohádková dílna / Divadlo hudby
19:00 / SKLENĚNÝ ZVĚŘINEC / Reduta
19:00 / Il Congelatore - Zmrazovač / Divadlo na Šantovce

Pátečním dnem startuje 27. ročník festivalu Ekologické dny Olomouc. Akce propagující ochranu přírody v České republice i letos slibuje bohatý program. Kromě nejrůznějších výstav se můžete těšit i na spoustu zajímavých besed, diskuzí a workshopů. V pátek si užijete přednášky Doba postfaktická, Manipulace potravních sítí v tropických lesích aneb co se stane, když z nich vyženeme ptáky a na Poroučíme přece jen větru a dešti?. Kompletní program EDO 2017 naleznete v našem Kalendáři.

Seskupení motoristů, kteří si říkají Roadtrip Gang a kteří svými roadtripy po celé Evropě baví základnu dvacet dva tisíc fanoušků na Facebooku, se tentokrát rozhodli udělat si roadtrip jen po českých cestách tak, aby si jejich fanoušci mohli auta vychutnat naživo, vyfotit se u nich a případně se do nich i posadit. V pravé poledne zavítají i do Olomouce, přesněji před kavárnu Cafe New One, kde setrvají do dvou hodin odpoledne. Milovníci luxusních vozů se mohou těšit na značky Lamborghini Aventador nebo Murciélago, McLaren, Ferrari či Porsche. Máte-li chuť vyrazit někam za hudbou, můžete si vybrat mezi Bounty Rock Cafe, kde se chystá koncert kapely The Chickens Revival a mezi U-klubem, kde se představí legendární punková kapela TOTÁLNÍ NASAZENÍ. A co by to bylo za pátek bez pořádné párty? V Sklubu si užijete největší tuzemskou akci Olomouc žije! Od devíti večer.

V sobotu i v neděli si na hradě Sovinec vychutnáte Útěk z řádu. Zahajující akce sezony slibuje pikantní příběhy i šermířské pověsti z kláštera. A chybět nebude ani pálení čarodějnic. 

Nakupujete rádi? Pokud ano, sobotní dopoledne je pro vás jako stvořené. Od půl osmé startují Bleší trhy. Najdete tu předměty, které byly IN za dob minulých - bytové doplňky, kuchyňské potřeby, hračky, elektroniku, auto moto díly, spotřebiče, oblečení, časopisy, knihy, hudební nástroje, gramodesky a další zajímavé věci. Na Horním náměstí v osm hodin začíná Hanácký farmářský trh. Ten nabídne čerstvé tuzemské potraviny a produkty hanáckých farmářů a pěstitelů. Třetí ročník galashow Magický orient si užijete v Divadle na Šantovce. Diváci se mohou těšit na pestrou paletu tradičních tanců z oblasti Orientu i modernějších a spektakulárních fusion tanců. Kromě tanečnic studia Aysun vystoupí i vzácní hosté, Tereza Sheyla Klemanová a její taneční skupina AWALEEM z Brna a oblíbený host, tribalová skupina Jahanara Tribe z Hané. Při černočerné komedii Vladislava Kracíka Děkujeme, že zde kouříte se zasmějete v Divadle Tramtarie. Od půl osmé večer. Americký hudebník Adrian Belew patří k nejinvenčnějším kytaristům a zpěvákům se širokým stylovým záběrem. Od počátku osmdesátých let až do roku 2013 byl frontmanem legendárních King Crimson, kde hrál a zpíval na tak zásadních albech, jako byly Discipline, Beat, Thrak nebo Power To Believe. V sobotu večer ho budete mít šanci slyšet naživo v olomouckém Sklubu. Koncert startuje v osm hodin.

Nedělní den se ponese v divadelním duchu. Ti nejmenší diváci si užijí pohádku Honza Nebojsa v Divadle na Šantovce, a také představení Pohádka z budíků v Divadle hudby. Dospělí si vychutnají představení Il Congelatore - Zmrazovač v Divadle na Šantovce. Komediální operní drama Il Congelatore vtáhne publikum do USA za podivných časů zmrzlinové prohibice od sedmi večer. Rodinná tragikomedie o každém z nás, v níž se smějeme i pláčeme sami nad sebou, se odehraje v Redutě. Skleněný zvěřinec v hlavní roli se Simonou Stašovou začíná v sedm hodin.

Užijte si víkend!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová