Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prodloužený víkend je tady!

Tipy a názory

28.4.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Pracovní týden je u konce a před námi je prodloužený víkend. Pokud neplánujete tři dny volna strávit na chatě nebo v přírodě -i když v dešti, nezoufejte, i ve městě si toho užijete spoustu. Těšit se můžete například na Tvarůžkový festival, mezinárodní turnaj ve florbalu i na pálení čarodějnic. A samozřejmě nebudou chybět ani koncerty či divadla. Stačí si jen vybrat...

Těšte se na pálení čarodějnic, spoustu festivalů i májové slavnosti Těšte se na pálení čarodějnic, spoustu festivalů i májové slavnosti

Pátek

AFO 2017 
EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 
Tvarůžkový festival 
EFT 2017

15:00 / SPECIALIZED CUP SEMAFOR / Centrum Semafor
15:30 / Setkání čarodějnic / DDM Olomouc
19:00 / Alexej Davidovič Mačavariani: Othello / Moravské divadlo
19:30 / D. Keyes: RŮŽE PRO ALGERNON (legendární povídka) / Divadlo Tramtarie
20:00 / NO LIMIT / Bounty Rock Cafe

Sobota

AFO 2017 
EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 
Tvarůžkový festival 
EFT 2017 

09:00 / Tělo a prostor / Divadlo na cucky
10:00 / MEZINÁRODNÍ DEN TANCE - ORIENTÁLNÍ BŘIŠNÍ TANCE / Fitness Gym Neředín
18:00 / PÁLENÍ ČARODĚJNIC / Ulice Hliník, Velká Bystřice
19:00 / VOICES OF METAL HEARTS / U-klub

Neděle

AFO 2017 
EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 
EFT 2017

10:00 / Pálení čarodějnic / Poděbrady
10:00 / Pálení čarodějnic / Kaprodrom
14:00 / Pálení čarodějnic 2017 Olomouc / Korunní pevnůstka
16:00 / Ježibaby a ženichové / Divadlo na Šantovce
16:00 / Antonín Dvořák: Rusalka / Moravské divadlo

Pondělí

EKOLOGICKÉ DNY OLOMOUC 

10:00 / Olomoucká májová slavnost / Korunní Pevnůstka
10:30 / EDO 2017: Ekojarmark / Horní náměstí 
18:00 / Fire Jam - První máj je ohně čas / Bezručovy sady
19:00 / BÁJEČNÁ NEDĚLE V PARKU CRÉVE COEUR / Reduta
19:30 / V. Kracík, J. Trnka: KABARET NAHATÝ SHAKESPEARE (komedie) / Divadlo Tramtarie

Milovníci festivalů mají o víkendu z čeho vybírat. 52. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc je v plném proudu. Kompletní programovou sekci naleznete na webových stránkách. Také právě probíhající Ekologické dny Olomouc 2017 zvou na bohatý program. Od pátku do pondělí kromě výstav přinesou i několik zajímavých besed a přednášek. Podrobný program najdete v našem Kalendáři akcí. V pátek a v sobotu ožije centrum Olomouce druhým ročníkem akce na počest typické hanácké speciality – Olomouckých tvarůžků, které se vyrábějí v Lošticích už více než šest set let. Tvarůžkový festival láká kromě dobrého jídla a pití i na bohatý doprovodný program a pořadatelé přislíbili "vychytat mouchy" loňského ročníku, takže víc stánků a lepší rozmístění :) 

Ve Sportovní hale Univerzity Palackého se od pátku do neděle uskuteční prestižní série EURO FLORBALL TOUR. V pátek se odehraje zápas Švédsko - Finsko a Švýcarsko - Česko. V sobotu se proti sobě postaví Česko - Finsko a Švýcarsko - Švédsko a v neděli se spolu utkají Finsko - Švýcarsko a Česko - Švédsko.

V pátek se v centru Semafor můžete těšit na zábavné odpoledne pro děti i rodiče. SPECIALIZED CUP SEMAFOR startuje ve tři hodiny odpoledne. Od půl čtvrté si malí i velcí užijí Setkání čarodějnic v Domově dětí a mládeže. Formou zábavných stanovišť, her a soutěží účastníci nahlédnou do kouzelného světa zvířat a rostlin. A nebude chybět ani tradiční slet čarodějů a čarodějnic a čarodějný bufet. Divadlo Tramtarie představí vlastní inscenaci divadelní adaptace veleslavné a cenami ověnčené sci-fi povídky Růže pro Algernon. Od půl osmé. Kapela No Limit funguje od podzimu 2014 a zaměřuje se na známé rockové a bluesové skladby. Dnes večer budete mít možnost si ji od osmi večer poslechnout v Bounty Rock Cafe.

Sobotní den toho také slibuje spoustu. V Divadle na cucky se chystá workshop Tělo a prostor. Cílem dílny je uvědomění si těla v prostoru, práce s konkrétní architekturou a prostorovou dimenzí. V rámci Mezinárodního dne tance si ve Fitness Gymu Neředín můžete vyzkoušet orientální břišní tance. V U-klubu si vychutnáte noc plnou kouzel, vábivých melodií, nespoutané energie a čisté radosti z hudby. Čekají vás čtyři kapely s nezkrotným ženským živlem, který vás nenechá jen tak postávat opodál, ale vtáhne vás přímo do víru dění. Voices of Metal Hearts od sedmi večer.

Neděle se ponese v duchu pálení čarodějnic. Od desíti hodin začíná tematická akce na Kaprodromu. Kromě vatry, která vzplane v šest večer, si užijete i vaření čarodějnického lektvaru, malování na obličej, tetování či na skákací hrad. Čarodějnice se budou pálit tradičně i v areálu Korunní pevnůstky. Událost přinese spoustu koncertů, rej masek, zapálení vatry v sedm hodin i ohňostroj. Areál se otevře ve dvě hodiny odpoledne. Čarodějno bude i v Divadle na Šantovce, kde se chystá hra pro nejmenší diváky - Ježibaby a ženichové. Nápaditá pohádka s Bárou Seidlovou o tom, jak je těžké si vyčarovat ženicha, začíná ve čtyři hodiny a po představení následuje povídání s herečkami.

Pondělí si můžete užít třeba na Olomoucké májové slavnosti v areálu Korunní pevnůstky. Kromě bohatého hudebního a zábavního programu se můžete těšit i na Májové líbání pod květinovým obloukem s focením, bohaté občerstvení, atrakce, policii, hasiče, záchranku, výstavu aut a další. Také na Horním náměstí bude o zábavu postaráno. Oblíbený Ekojarmark přinese tradiční řemesla, hravá zastavení pro rodiče s dětmi, nevládní organizace, informace o životním prostředí, hudební vystoupení a koncerty, divadlo pro rodiče s dětmi na nádvoří radnice. V Bezručových sadech se bude od šesti večer zahajovat ohňová sezona. Fire Jam - První máj je ohně čas slibuje příjemnou společnost a zajímavou podívanou. Příběh čtyř ženských hrdinek, spletený z veliké vášně a touhy po štěstí z pera nejvýsostnějšího světového dramatika T. Williamse, si vychutnáte v Redutě. Báječná neděle v parku Créve Coeur začíná v sedm večer. A divadlo Tramtarie odehraje od půl osmé pět nejslavnějších tragédií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii Kabaret nahatý Shakespeare.

Krásný víkend!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová