Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tomáš Janotka po výhře nad Frýdkem-Místkem: "Je to zatím jen jeden střípek z naší cesty zpět..."

Rozhovory

10.8.2014

Autor: Radek Heloňa

Sigma Olomouc vyhrála ve druhém kole FNL nad Frýdkem-Místkem 3:0, a částečně tak odčinila porážku z prvního utkání na Žižkově. Základ k výhře položil v 8. minutě parádním volejem levačkou obránce Tomáš Janotka, který tím oslavil návrat na Hanou po ročním hostování v rodném Brně. Populární "Jay-Jay" po zápase kvitoval hlavně to, že tým zabral a jemu se podařilo vrátit velmi rychle po zranění zase do hry.

Tomáši, vyhráli jste 3:0, vy jste dal první gól Sigmy. Takže z pozice beka dobře odvedená práce...
Na beka je gól určitě nadstandard. Ale více mě těší, že jsme to urvali za tři body. Věřím, že nás to nakopne, Žižkov je zapomenut. Ale je to pořád jeden jeden střípek v té naší cestě zpět.

Byl Frýdek-Místek lehkým soupeřem poté, co jste mu v úvodu dali dvě branky?
Nemyslím si, že by byl lehkým protivníkem. Ale úvod nám vyšel, měli jsme tam pěkné akce, náběhy za obranu. Dali jsme dva góly, které nás uklidnily a pak se nám hrálo jednodušeji. Ale Frýdek nás v úvodu zaskočil tím, že presoval, my jsme to ale zjednodušili, hráli míče za obranu, dávali to do křídel a zafungovalo to.

Pak jste ale měli dvě tutovky za stavu 2:0, nedali jste a Frýdek mohl v závěru poločasu snížit na 2:1...
Je to naše chyba. Až moc jsme se uklidnili. Musíme to dohrávat do kvality, do gólu. Musí tam jít přesný míč, aby mohl hráč zakončit. Kdybychom dostali na 2:1, tak jsme se mohli zbytečně třepat o výsledek. A oni tam jednu velkou šanci opravdu měli.

Dá se už po dvou zápasech říci, jaký je rozdíl mezi první a druhou ligou?
Těžko říci. Rozdílů je tam spousta. Nemáme co srovnávat. Je to realitu a nemá cenu se vracet, musíme se dívat dopředu.

Co říci k vašemu gólu. Byl to volej levačkou, to bude mít asi velký ohlas v kabině, co?
(Smích). Ještě se na to musím podívat v "Dohránu". Krásná opěrka, uklidil jsem to. Je to střela, že to buď vymetete nebo to letí na praporek...

Jaký byl ten týden po porážce na Žižkově?
Byla tam nespokojenost, protože náš výkon tam nebyl dobrý. My jsme si to v pondělí rozebrali, ale pak už jsme to hodili za hlavu a soustředili se na Frýdek a mysleli jen na výhru.

Přišly necelé tři tisíckovky diváků. Co jste říkal na atmosféru?
Dalo se čekat, že přijde méně lidí. Ale kotel fandil celý zápas, byli vynikající.

Jaký to byl pro vás návrat zase po nějaké době do zápasu na Andráku?
Skvělý. Jsem rád, že jsem to přežil ve zdraví. Natrhl jsem si před měsícem sval. Dal jsem si do nohy píchnout plazmu, aby se léčba o dva až tři týdny urychlila. Něco jsem do té nohy zainvestoval a do návratu. Maximálně jsem se sobě věnoval a vrátilo se mi to. V pondělí jsem byl poprvé na ostrém tréninku. Noha to vydržela, tak jsem spokojen. Věřím, že výkony budou jen lepší a lepší.

Nyní vás čeká Sokolov. Asi také těžký soupeř...
Jednoznačně. Myslím si, že to bude ale každý, protože se na nás každý vyhecuje.

Kdo je Tomáš Janotka?
Tomáš Janotka (* 4. března 1982 v Brně) je fotbalový obránce či záložník, nyní opět hráč SK Sigma Olomouc. Svoji fotbalovou kariéru začal v ČAFC Brno. Následně působil ještě jako dorostenec v Bučovicích a Drnovicích. V roce 1999 se vrátil do ČAFC Brno. O 3 roky později přestoupil do Kyjova, kde již nastupoval pouze za první mužstvo. Po roční angažmá v Poštorné, se na půl roku vrátil potřetí do klubu, kde s kariérou začínal. V roce 2005 zamířil do SK Sigma Olomouc, kde se přes B-tým probojoval do Áčka Sigmy. V ročníku 2011-12 vyhrál s týmem Pohár České pošty a v roce 2012 Superpohár. V sezoně 2012-13 odehrál za Sigmu 14 zápasů a v létě 2013 odešel na jednoroční hostování s opcí do Brna. Vystudovaný učitel se před touto sezónou vrátil do Sigmy Olomouc, aby jí pomohl zpět v návratu do nejvyšší soutěže.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

ELSON auto s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Tuning, autodoplňky, wraping - polepy vozidel

Jsme ryze českou společností, která působí na českém i zahraničním trhu již od roku 1990. Naše společnost je postavena na vlastním vývoji a výrobě kvalitních střešních nosičů a pří...