Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je -0.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tomáš Vošvrda: "Za takovým týmem jsem ještě nechytal"

Rozhovory

1.2.2016

Autor: Radek Heloňa

Kohouti podruhé v sezóně zdolali Mladou Boleslav. Oplatili mu porážku z minulého utkání, kdy odjeli z Boleslavi s nulou. Mora nastoupila bez zraněného brankáře Branislava Konráda, kterého výborně nahradil Tomáš Vošvrda, jenž vychytal čisté konto. Velký díl čistého konta přidal Vošvrda spoluhráčům. "Dnes jsem chytal za výborným týmem, soupeř měl gólovku až v posledních vteřinách. A zase něco chytit musím. Kluci byli v pěti vepředu, v pěti vzadu, hráli skvěle a hodně mi to usnadnili. Jim patří velký dík."

Tomáš Vošvrda v jednom z předchozích duelů Mory s věčným rivalem z Mladé Boleslavi. Tentokrát ho Pabiška nepřekonal. Tomáš Vošvrda v jednom z předchozích duelů Mory s věčným rivalem z Mladé Boleslavi. Tentokrát ho Pabiška nepřekonal. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Tomáši, jak pro vás bylo těžké při zranění Branislava Konráda naskočit zpět do branky?
Byl to důležitý zápas, pro mě ale jako každý jiný, protože neřešíte, jestli nechytáte dva týdny nebo měsíc. Snažíte se na to pořádně nachystat. Dnes jsem chytal za výborným týmem, soupeř měl gólovku až v posledních vteřinách. A zase něco chytit musím. Kluci byli v pěti vepředu, v pěti vzadu, hráli skvěle a hodně mi to usnadnili. Jim patří velký dík.

Co ty tyčky v úvodu?
Na začátku jsem měl dvakrát štěstí, i když jednu střelu mi na horní tyč tečoval Robin Staněk, druhá byla nahození od jejich beka, schovaná za naším obráncem. Ve Vítkovicích v žácích nás učili, že tyčka je chycený gól. Když to tak na začátku začne cinkat, tak uvěříte, že to půjde.

V závěru měli hosté tlak, ztratil jste v jednom momentu i hůl a Boleslav střílela. Jak těžké to bylo ustát?
V závěru se Mladá Boleslav cpala do koncovky, zkoušeli to z boku, z úhlu, zepředu, odevšad, v jednom střídání jsem ztratil hokejku, to se stane, ale kluci mi ji včas dovezli, když před tím vyhodili puk. Nějakým způsobem se to uhasilo.

Jaký význam jste přikládali tomu, že hrajete se sousedem z tabulky a hraje se o šest bodů?
Že bychom se na to nějak třepali, to ne. Jdeme do každého zápasu stejně, že chceme něco odbodovat. Dnes mi kluci opravdu dost pomohli a měl jsem to o dost snazší.

Brankář HC Olomouc Tomáš Vošvrda v pátečním utkání v Hradci Králové, kde při zranění Konráda už chytal nájezdy. Brankář HC Olomouc Tomáš Vošvrda v pátečním utkání v Hradci Králové, kde při zranění Konráda už chytal nájezdy. Foto: ČTK/David Taneček

Když bude předkolo nebo play-off, tak si myslím, že tady ten stadion spadne, jakmile play-off začne. My jdeme bod za bodem a snad to zvládneme.

Cítíte, že je předkolo play-off na dosah?
Samozřejmě, že když bude předkolo nebo play-off, tak si myslím, že tady ten stadion spadne, jakmile play-off začne. My jdeme bod za bodem a snad to zvládneme.

Bude to nyní hodně na vás při zranění Braňa Konráda? Jak to vůbec vypadá s jeho zraněním?
Netuším, když mě do branky trenéři dají, tak dají, když ne, nedají. Braňo, si myslím, že bude do týdne v pořádku.

Mladá Boleslav má nejvíce střel z celé extraligy, je to pro brankáře lepší, když je v permanenci a zasypán střelami?
Já jsem se na to chystal, že to bude kanonáda, ale naši přesilovku na začátku je utlumili a my jsme skočili na koně. Co měli střely, to bylo spíše z boku a to musím mít.

Vychytal jste čisté konto, potěšilo vás to, a kdy naposledy jste měl shut out?
Ano, myslím loni v baráži s Českými Budějovicemi, jestli se to počítá. Asi to nějaký pátek bude (smích).

Autor článkuRadek Heloňasport@olomouc.cz

Radek Heloňa
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip