Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Toužíte po krásných a zdravých vlasech nebo novém tetování? Zavítejte do ekologického salonu Zelená hlava

Tipy a názory

20.1.2015

Autor: Veronika Pavlíková

Čím dál více lidí se zajímá o trendy v oblasti zdravé výživy a dbají na to, aby byl jejich životní styl šetrný k přírodě. Proč tedy nedopřát zelenou péči i svým vlasům? Obyvatelé Olomouce mají jedinečnou příležitost navštívit první ekologicky smýšlející salon na Moravě. Kadeřnictví Zelená hlava sídlí již několik měsíců ve Ztracené ulici a čeká na všechny, kterým není stav jejich vlasů lhostejný. Na stejné adrese, pouze o pět schodků níže, vás nově přivítá i tetovací studio Tata tattoo.

Zelená hlava se snaží být mnohem více než jen obyčejným kadeřnictvím. Svědčí o tom především přístup majitelky Zuzany Gabčo Burdejové: "Chránit přírodu je má vášeň, proto vzniklo místo, kde mohou zákazníci najít inspiraci, jak začít o sobě a o přírodě přemýšlet jako o celku. Lidem odmítajícím vlasovou kosmetiku plnou chemie se tak poprvé otvírá náruč, do jejíž péče mohou své vlasy svěřit. Dosud jim nezbývalo nic jiného, než koupit organický přípravek a nabarvit se s pomocí přátel doma." Péčí o vlasy však sortiment služeb teprve začíná. Koupit si zde můžete ekodrogerii vyráběnou z mýdlových ořechů, která neobsahuje ropné deriváty, fosfáty, chlór, syntetickou parfemaci ani barviva. Prací gely, aviváže i přípravky na nádobí vám načepují do vlastních nádob, které lze naplnit mnohokrát. Vyzkoušejte i tuhé šampony značek Ponio a Naturinka. Vypadají jako mýdlo, pění však jako šampon, navíc se dají aplikovat na vlasy i na pokožku. A ještě k tomu všemu ušetříte za kondicionér.

Eko salon Zelená hlava nabízí ošetření unikátní profesionální organickou vlasovou kosmetikou a barvami na vlasy značky Fuente z Holandska. Tyto výrobky nejsou testovány na zvířatech, prodávají se v recyklovatelných PET obalech, neobsahují ani látky vyvolávající podráždění. Naopak mají pěstící a ochranný charakter, vaše vlasy budou pevnější, hydratované a krásně lesklé. Barvy Fuente Colorganic Mud vlasy neničí, ba naopak jim dodávají přirozený lesk a výživu. Zajímavým zpestřením je i možnost proměny, kdy si vás vezme do parády kadeřnice i vizážistka. Cena 990 korun zahrnuje barvu, střih, líčení a foto před a po proměně. Takže dámy, neváhejte a objednejte se na nejbližší termín už tento pátek!

Dalším důvodem, proč dát přednost právě Zelené hlavě je i osobní přístup k zákazníkům. "Neobjednávám více zákaznic najednou, protože se chci každé věnovat důkladně, aby měly pocit maximální péče," říká paní Gabčo Burdejová. Unikátní službou je i test elasticity, který zjišťuje kondici vlasů. Zdravé vlasy by se po prvním umytí měly natáhnout až o jednu třetinu své délky a poté se opět vrátit zpět. Tímto jednoduchým testem kadeřnice zjistí, zda vlasům chybí hydratace či výživa a podle toho použije vhodnou vlasovou kosmetiku. K tomu všemu se v salonu jistě budete cítit velmi příjemně. Prostory jsou laděny do jemných tónů zelené a hnědé barvy, pocit pohody dokresluje i decentní hudba. V ceně kadeřnických služeb máte i kávu, vodu nebo čaj, což není všude samozřejmostí. Co víc si přát?

No přeci tetování! Již delší dobu si pohráváte s myšlenkou zkrášlit si své tělo zajímavým ornamentem nebo konkrétním motivem, který by vypovídal mnohé o vaší osobnosti? Nebo uvažujete o nové kérce do sbírky? Tak či onak se vám otevírají možnosti nového Tata Tattoo studia, které zahájilo provoz teprve před měsícem. Čekají vás kromě sympatického tatéra Daniela i zaváděcí ceny a obrovská dávka vstřícnosti. Máte konkrétní představu motivu a potřebujete jí dát přesné obrysy? Nebo dáte přednost některému z návrhů zkušeného umělce? Záleží jen na vás. Sortiment služeb zahrnuje i předělávky nevydařených nebo starých tetování, tzv. covery.

Připravena je pro vás široká škála špičkových barev Intenze a Panthera. Zajímavostí budiž fakt, že barvy jsou "vegan friendly", nejsou tedy testovány na zvířatech. Ano, i takovým požadavkům zákazníka vyjde studio vstříc. Samotný proces tetování se odehrává v malé útulné místnosti v prostorách kadeřnictví Zelená hlava. Přinést si můžete i vlastní hudbu, aby pro vás byl samotný akt co nejpříjemnější.

Zelená hlava a Tata tatto nesdílí prostory a společný vchod jen tak náhodou. Zuzana a Daniel jsou totiž manželé, kteří se ve svém podnikání vzájemně podporují. Výsledkem je tedy malá rodinná firma s osobním a individuálním zákaznickým přístupem. Pro více informací včetně ceníku navštivte jejich webové stránky www.zelenahlava.cz a www.tatatattoo.cz.

Veronika Pavlíková

Reklama

Hanácká hospoda

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Naše menu je sestaveno tak, aby si každý zákazník vybral. Nabízíme českou klasiku, křídla, žebra, kolena, ale také steaky, ryby, burgery a saláty. TANKOVÉ PIVO RADEGAST RYZE HOŘKÁ 12° ...