Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Toužíte po oáze klidu a pohody? Hydrovariant dodává bazény a vířivky přesně podle vašich představ

Tipy a názory

29.7.2014

Autor: Veronika Pavlíková

Máte domek se zahradou a k dokonalosti vám chybí jen bazének, který by skvěle zapadl do okolního prostředí? Nebo milujete relax ve vířivé či masážní vaně a plánujete si nějakou pořídit domů, protože finance utracené za wellnes pobyty by stačily ke koupi vlastní vířivky? Tak či onak, obraťte se na odborníky. Firma Hydrovariant sídlí na Řepčínské ulici jednu autobusovou zastávku před přírodním koupalištěm Poděbrady.

Pro začátek zdůrazněme, že je nutné vše dobře promyslet. Bazén si člověk nekupuje několikrát do roka, takže by měl vybírat opravdu pečlivě. „Lidé často chybují v tom, že vidí jen tady a teď a nemyslí na to, co bude za tři roky. V našem oboru neseženete stejně kvalitní věc v rapidně rozdílných cenových relacích. Buď koupíte čerpadlo, které má záruku deset let a také déle vydrží nebo podobné čerpadlo s garancí záruky dva roky, které není tak kvalitní. Každý musí posoudit, zda zainvestuje o několik tisíc více nebo jestli chce čerpadlo měnit každé dva roky,“ vysvětluje paní Naděžda Ludvíková, která s klienty komunikuje. Rovněž není radno podcenit nabízené služby dané firmy. Hydrovarint poskytuje kompletní servis, montáž i následnou údržbu, u všech firem to ale není samozřejmostí. „Není to jen o tom si produkt pořídit, vířivky i bazény vyžadují péči. Jednou za rok je třeba odborná desinfekce, několikrát do měsíce méně důkladné čištění. Našim zákazníkům garantujeme záruční i pozáruční servis,“ dodává majitel Dušan Žemla.

Společnost Hydrovariant působí na trhu již osmnáct let a zabývá se výrobou polypropylenových bazénů různých tvarů i velikostí. Stěny a dna jsou svařovány z návinů ze stálobarevného homogenního kopolymeru „Polywooplen“, který je stabilizován proti působení UV záření s tepelně izolačními vlastnostmi. Materiál je mrazuvzdorný (na zimu se voda jen odpouští) a zdravotně nezávadný. Výhoda návinů oproti deskám, z nichž vyrábí většina firem, je minimum spojů a s tím spojená větší odolnost a variabilita tvarů a velikostí bazénů. Druhou variantou jsou sklokeramické bazény, kde je však cena zhruba dvojnásobná.

V nabídce firmy jsou i masážní a vířivé vany. Slouží k relaxačním účinkům na lidský organismus a často jsou využívány k léčebným procedurám. Působí blahodárně na krevní oběh, snižují stres i svalové napětí. Navíc si můžete dokoupit například perličkovou koupel, ohřev vody nebo důmyslný kontrolní systém. Perlivá masáž je dobrou volbou pro spotřebitele, kteří chtějí masážní vanu používat především k příjemné relaxaci a k navození pocitu harmonie. Vířivé vany do koupelny s promyšlenými masážními systémy vám mohou ulevit od nespavosti nebo lehkých psychických obtíží.

Vířivky, vany i bazény je možné umístit do interiéru i do exteriéru pokud to dovolí prostor. V místnosti je však třeba regulovat vlhkost vzduchu pomocí odvlhčovačů nebo rekuperací vzduchu. „Často slýchám, že slaná voda v interiéru barví nábytek, okna a jiné předměty dožluta, to je naprostý nesmysl, protože se odpařuje jen voda, sůl nikoliv,“ vyvrací rozšířenou fámu paní Ludvíková. Nutné je však udržovat kladinu ph mezi 7-7,4 a nepřehánět to s chlórem (ideální koncentrace 0,3 %). Ke každému bazénu i vířivce není problém přiobjednat zastřešení a další příslušenství. Novinkou a důkazem technického pokroku je i ovladač, který lze spustit chytrým telefonem. Máte-li v plánu jet na chatu, kde se nachází vaše masážní vana, můžete si pomocí mobilu nastavit teplotu na konkrétní hodinu a váš relax bude připraven hned po příjezdu. Taktéž si můžete vybrat, dáte-li přednost sladkovodnímu provedení nebo slané úpravě vody.

Alternativu představují mobilní vířivky, které se hodí všude tam, kde není možné vybudovat vířivý bazén. Složení nafukovacího mechanismu zabere přibližně deset minut a potřebujete jen kompresor nebo pumpičku. Cenově se pohybujeme zhruba od 14 do 30 tisíc. Mezi nabízený sortiment zboží patří i masážní a relaxační křesla, které můžete umístit jednoduše kamkoliv. I zde lze zvolit typ produktu buďto pro soukromé nebo pro komerční účely.

Životnost bazénů se pohybuje okolo 25 let, jedná se však o testy prováděné v laboratořích, realita může předčit očekávání. Jelikož se jedná o dlouhodobou investici, doporučují zástupci firmy sáhnout raději hlouběji do kapsy a mít záruku kvality. Na trh se prý dostaly produkty z Číny, které nabízejí především velkoobchodní řetězce za výrazně nižší ceny. "I tyto výrobky jsme schopni zajistit, zákazníkům je však spíše nedoporučujeme," dodává Ludvíková. Cenové rozpětí není snadné určit, vždy záleží na konkrétních požadavcích ohledně materiálů, velikosti i kvality. Vířivky se pohybují okolo sta až pěti set tisíc, bazény pak od sedmdesáti tisíc do dvou milionů. Problematický je i odhad doby, která uplyne od poptávky ke kompletně vyřízené zakázce. Vše je opět závislé na požadavcích zákazníka a dostupnosti požadovaného materiálu. Přibližně se jedná o časový úsek okolo dvou měsíců.

Firma Hydrovariant jednoduše zajistí kompletní řešení vyhovující individuálním potřebám každého zákazníka. Poptávku můžete zadat prostřednictvím internetového formuláře na stránkách. Zde najdete i kontaktní telefonní číslo. Poté byste se však stejně měli osobně dostavit na prodejnu, kde se nachází show room s vystavenými vířivkami. "Zákazník si musí produkt osahat, vyzkoušet, zda se mu pohodlně sedí, jestli se na dané místo vejde," vysvětluje Žemla. Rovněž si můžete prohlédnout vzory a modely bazénů a zastřešení. Pokud tedy uvažujete o koupi bazénu, vířivky, masážní vany či křesla, neváhejte a kontaktujte Hydrovariant. Rádi klientům poradí a navrhnou řešení šité každému na míru.

Veronika Pavlíková

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip