Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tramtarie bere děti na výlet za sněžným mužem Hugem

Kultura

17.10.2014

Autor: mrt

Zbrusu novou pohádku představilo v sobotu dětem divadlo Tramtarie. Nejmenší diváky v ní bere na výlet za sněžným mužem, který dostal jméno Hugo a z velehor se stěhuje k nám do Česka. Příběh na motivy známého večerníčku je opět dílem uměleckého šéfa divadla Vladislava Kracíka.

Tramtárie pokračuje v sérii původních pohádek. Ta nejnovější má název Hugo z hor a volně se inspiruje slavným večerníčkem z osmdesátých let. Autorem je opět režisér a dramatik Vladislav Kracík, který již stojí za úspěšnými pohádkami O pračlovíčkovi, Pohádkami o mašinkách nebo Pohádkami z mléčné dráhy. Jeho tvorba pro děti je charakteristická osobitým humorem a originálními vyprávěcími postupy. Typickým rysem jeho inscenací jsou mimo jiné také časté interakce s dětmi v publiku. Jako spoluautora si Kracík tentokrát přizval člena hereckého souboru Tramtarie Matěje Mužíka, který je zároveň dramaturgem inscenace. "Profesor Goliáš se účastní důležité vědecké výpravy za životem polární myši. Tu sice nenajdou, ale přesto v nekonečných sněhových závějích něco objeví - samotného polárního muže. Profesor Goliáš se s ním seznámí a odvádí ho do civilizace, tedy k sobě domů. Zde se sněžný muž, zvaný Hugo, seznámí s malou dcerkou pana profesora, Verunkou, se kterou se časem skamarádí. Život sněžného muže uprostřed města má ale mnohá úskalí, Hugo nezná televizi, ani rádio, ani auta, a ze všeho nejraději sedí v lednici a jí nanuky. Což by až tak nevadilo, tedy až na ty nanuky. Co ale vadí, je, že ho všichni ostatní lidé považují za nějaké velké zvíře a strašně se ho bojí a volají o pomoc a utíkají před ním. A protože je to Hugovi líto, rozhodne se Verunka s tatínkem, že mu pomůžou. Že všem ostatním dokážou, že je Hugo člověk, sněžný, ale člověk a žádné zvíře. A tak milého Huga ostříhají, omyjí, pokusí se ho naučit jíst příborem a spoustu dalších věcí. Ale zvládne to Hugo? A bude to stačit? A zůstane Hugo nakonec ve městě, nebo se vrátí zpátky do hor? Neřekneme! Na to se musíte přijít podívat…" láká na pohádku Kracík.
V hlavních rolích pohádky se představí Václav Stojan, Petra Konvičková a nová posila hereckého souboru Tereza Čápová.
Vyrazit na novou pohádku můžete třeba v sobotu. Hraje se tuto i příští sobotu v patnáct hodin.

mrt

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip