Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tramtarie přichází se Shakespearovskými slavnostmi. Hrát bude úspěšný Kabaret nahatý Shakespeare

Kultura

8.8.2016

Autor: roc jap

Olomoucké Divadlo Tramtarie přichází s novinkou. Už za týden uspořádá na nádvoří olomoucké radnice nultý ročník divadelního festivalu Olomoucké shakespearovské slavnosti. Na programu bude divácký hit Kabaret nahatý Shakespeare, který si oblíbili diváci napříč generacemi. Nahatého Shakespeara pod širým nebem uvede Tramtarie v pondělí 15., úterý 16. a ve středu 17. srpna vždy od 19:30.

Hrát se bude oblíbený Kabaret nahatý Shakespeare. Hrát se bude oblíbený Kabaret nahatý Shakespeare. Foto: Jan Procházka

Divadlo Tramtarie se inspirovalo ve velkých městech České republiky, kde probíhají každé léto divadelní představení pod širým nebem. První Olomoucké shakespearovské slavnosti potrvají tři dny a představí Williama Shakespeara v příjemném prostředí nádvoří olomoucké radnice. “V létě se toho v Olomouci moc neděje, divadla jsou zavřená, tak jsme se rozhodli trochu oživit dění v centru Olomouce a připravili oblíbený Kabaret pro venkovní uvedení,“ přiblížila ředitelka divadla Petra Němečková. Festival je podle ní určen jak pro Olomoučany, tak pro turisty, kteří město během prázdnin navštíví a hledají večerní vyžití. “Naše představení Kabaret nahatý Shakespeare je hodně založené na improvizaci, myslím, že venkovní prostředí mu dodá zase jiný šmrnc. A divadlo pod širým nebem k létu prostě patří,” domnívá se Němečková.

Diváci se mohou těšit na Pět v jednom aneb pět nejslavnějších tragédií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii. Chybět tedy nebude Romeo a Julie, Hamlet, Othello, Mackbeth ani Král Lear.

Olomoucké shakespearovské slavnosti proběhnou na nádvoří olomoucké radnice 15., 16. a 17. srpna vždy v 19:30. Vstupenky jsou stále k dostání v předprodeji v Informačním centru v podloubí radnice na Horním náměstí nebo na webu divadla.

roc jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip