Reklama

Středa 15. května 2024, svátek má Žofie, venku je 23.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tramvaje budou opět umělecky nosné

Kultura

19.4.2008

Autor: Bohumír Kolář

Muzeu umění Olomouc patří k institucím, které s velkým důrazem propagují všechny své závažné projekty. Tak tomu bylo např. v minulém roce, kdy probíhala v Trojlodí Muzea moderního umění výstava maďarského Victora Vasareliho, představitele op-artu.

Mnohé Olomoucké tramvaje a autobusy nesly pečeť této expozice a výsledek se dostavil v podobě rekordní návštěvnosti.
Osvědčenou formu propagace uplatní nyní Muzeum umění Olomouc v souvislosti s výstavou nechci v kleci! , která byla vytvořena ze sbírek Muzea umění Olomouc a přináší reprezentativní výběr z výtvarné tvorby v letech 1968-1989.
V pondělí 21. bude Muzeum umění Olomouc s firmou Grapo, jež patří Radimu Králíkovi, vnukovi olomouckého literárního teoretika Oldřicha Králíka, polepovat v tramvajovém depu v Koželužské ulici tramvaj nepřehlédnutelným grafickým poutačem k této k výstavě. Jeho podobu Vám aktuálně přinášíme.
Z polepovací reprízy lze odvodit, jak velkou důležitost expozici, která bude slavnostně otevřena ve čtvrtek 24. dubna v 18.30 hod., Muzeum umění Olomouc přikládá. Na výstavě budou představena díla 105 českých a slovenských umělců.

Bohumír Kolář

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip