Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tramvaje začnou centrem jezdit 1. září, změní se i jízdní řády

Zprávy z regionu

24.8.2007

Autor: Jan Procházka

V sobotu 1. září budou slavnostně znovuotevřeny zrekonstruované ulice Denisova a Pekařská. Automobilový provoz sem sice bude vpuštěn až o čtrnáct dní později, tramvaje však vyjedou k datu, které město slíbilo na začátku stavby.

„Rozhodli jsme se k tomu, že z těchto dvou ulic vznikne pěší zóna,“ řekl před časem náměstek primátora Martin Major. Dodal, že na rozdíl od navazujích ulic Ostružnická, Ztracená a Opletalova bude do nové pěší zóny zásobování umožněn vjezd 24 hodin denně. „Zásobovací vozidla budou muset využít nová parkovací místa podél tramvajové trati,“ upozornil Major. Podle něj však bude vzdálenost od parkovacích míst k jednotlivým obchodům v řádu pár kroků. Tramvajový provoz v pěší zóně bude řešen podobně, jako je tomu třeba v Brně nebo Praze: před vjezdem do zóny musí tramvaj výrazně zpomalit, aby nedošlo ke střetům s chodci. Všichni řidiči budou podle Majora důkladně proškoleni.

Jak vyplývá z tiskové zprávy, kterou ve čtvrtek vydal Dopravní podnik, tramvajový provoz bude od 1. září v pracovní dny veden dle upravených nových jízdních řádů. Změnou jízdních řádů a změnou nasazení typů vozidel na jednotlivých linkách dojde k celkovému posílení dopravy a to zejména v úsecích, kde v minulosti nebyla nabízena dostatečná přepravní kapacita. Ve dnech pracovního klidu bude provoz veden dle jízdních řádů, které byly platné před zahájením výlukového provozu.

Dotisk jízdního řádu začne Dopravní podnik prodávat na obvyklých místech od 27. srpna.
O měsíc později čeká na cestující další změna: zdražení jízdného. Kolik zaplatíte od října v Olomouci za hromadnou dopravu se dočtete zde.

Změny v provozu MHD od 1. září 2007

Linka č. 1 bude provozována ve 12-ti minutovém intervalu. Na všech kurzech budou nasazeny tříčlánkové nízkopodlažní tramvaje, kurzy 1 a 3 v pracovní dny a kurzy 2 a 4 ve dnech pracovního klidu jsou garantované.

Linka č. 2 bude provozována ve 12-ti minutovém intervalu. Na všech kurzech budou v pracovní dny nasazeny spřažené soupravy, které budou ve večerních hodinách nahrazeny sólo vozy. Ve dnech pracovního klidu budou na všechny kurzy nasazeny sólo vozy.

Linka č. 4 bude provozována ve 12-ti minutovém intervalu. Na všech kurzech budou v pracovní dny nasazeny spřažené soupravy, které budou ve večerních hodinách nahrazeny sólo vozy. Ve dnech pracovního klidu budou na všechny kurzy nasazeny sólo vozy.

Linka č. 5 nebude provozována. Spoje linky č. 5 v úseku Neředín - Fibichova jsou vkomponovány do jízdního řádu linky č. 7.

Linka č. 6 bude provozována ve 12-ti minutovém intervalu pouze v pracovní dny. Na všech kurzech budou nasazeny spřažené soupravy.

Linka č. 7 bude provozována ve 12-ti minutovém intervalu. Na kurzech 1, 2 a 3 budou nasazeny tříčlánkové nízkopodlažní tramvaje, kurzy 1 a 3 jsou garantované. Na kurzu 4 bude v pracovní dny nasazena spřažená souprava, ve dnech pracovního klidu sólo vůz.

Linka č. 25 - v pracovních dnech i ve dnech pracovního klidu rozšířen počet spojů a provedeny drobné časové posuny jednotlivých spojů.

Linka č. 41 - provozována i nadále pouze v pracovní dny, provoz linky rozšířen o obsluhu lokalit Pavlovičky a Neředín a rozšířen počet spojů.

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941