Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trávili jste dovolenou v Římě? Přihlaste vaše fotografie antických památek do soutěže

Kultura

28.7.2015

Autor: barsi

Pokud jste byli na dovolené v Itálii a při svých toulkách jste nevynechali ani legendární Řím, pak pro vás máme dobrou zprávu. Když projdete rodinné album a najdete tam stejná místa jako grafik Giovanni Battista Piranesi, máte šanci na výhru. Při příležitosti výstavy tohoto barokního grafika totiž Muzeum umění připravilo prázdninovou soutěž. Ty nejzajímavější fotky se dočkají ocenění.  

Giovanni Battista Piranesi patří podle historičky umění Heleny Zápalkové mezi největší osobnosti italského umění 18. století. "Byl mužem mnoha profesí, toužil se prosadit jako architekt a vědec, ale do dějin se zapsal především jako mimořádný grafik. Svůj život a dílo neodmyslitelně spojil s Římem a jeho antickými památkami," uvedla. O jeho lásce k Věčnému městu svědčí desítky vedut (veduta - malířský nebo grafický záznam například výseku krajiny s pohledem na město, pozn. redakce). Při příležitosti výstavy, která bude v Arcidiecézním muzeu Olomouc zahájena 1. října, muzeum připravilo fotografickou soutěž. "Máte zajímavé fotografie z dovolené v Římě? Pokud ano, porovnejte galerii Piranesiho římských vedut na muzejních internetových stránkách s vlastními snímky a pokud jste zachytili stejná místa jako Piranesi a fotky nám zašlete, vystavíme je na našich webových stránkách,“ vysvětlil lektor Marek Šobáň. Ty nejzajímavější nebo nejvíce podobné grafickému originálu navíc muzeum odmění celoroční volnou vstupenkou nebo katalogem.

Výstava s názvem Geniální grafik italského baroka představí Piranesiho grafické dílo v celé jeho tematické i výrazové pestrosti.

barsi

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz