Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér Basketbalu Olomouc Vlado Paunovič zhodnotil výkony hráčů v sezóně

Sport

20.5.2016

Autor: rhe

Basketbal Olomouc se ve třetí prvoligové sezóně umístil na třetí příčce. Ve Final Four nestačil v semifinále na pozdějšího vítěze Opavu B a v souboji o třetí místo jasně přehrál Litoměřice. Celá sezóna se v Čajkaréně hodnotí pozitivně. Trenér Vladimir Paunovič pro Olomouc.cz zhodnotil výkony svých hráčů. Zároveň se zejména u mladších hráčů zaměřoval na prostory pro zlepšení.

Basketbal Olomouc 2015/2016 Basketbal Olomouc 2015/2016 Foto: www.bkolomouc.cz

Hodnocení započal srbský trenér na lavičce Olomouce samozřejmě od největších opor a nejstarších hráčů, což byli pro Paunoviče kapitán Luboš Moravec, pivot Jakub Sedlák a další podkošový hráč Eugeniu Scripcaru. Statistiky hráčů Basketbalu Olomouc v sezóně 2015/2016.

Luboš Moravec
Od něj jako rozehrávače i kapitána jsem čekal, že bude tým držet jak v zápase, tak v kabině. Byl mozkem týmu, má velké zkušenosti. Je to velmi inteligentní hráč i člověk, myslím, že Michal Pekárek může být rád, že ho tu máme. Díky zkušenostem z nejvyšší soutěže opravdu dokáže v utkání dodat týmu klid a hře řád. Měl zranění kolene, které ho trochu limituje, je tam určitý blok. Nikdy nepadá psychicky, hraje do poslední minuty a mockrát nás v zápase podržel. Vybavuju si jeden zápas v Praze, kdy v závěru získal tři míče a v podstatě nám ten zápas vyhrál.

Eugeniu Scripcaru
Žeňa je skvělý hráč, maká na sto procent. Má velmi náročnou práci a občas přijde na trénink unavený, ale pořád chce vyhrávat. Ve svém věku to už uhrává na zkušenost, ale vždy, když s námi jel i ven, tak nám tam neskutečně pomohl. Ukázalo se to i na Final Four, kde jsme ho měli a náš výkon byl je díky němu pod košem lepší.

Jakub Sedlák
Nebudu u něj zbytečně plýtvat slovy. Excelentní hráč pro první ligu, mohl by hrát podle mě i nejvyšší soutěž, ale v Olomouci je spokojený, našel si tady dobrou práci. V první lize není lepšího pivota.

Luboš Moravec v akci. Jedna z jeho lahůdek. Oči směřují jinam než míč, takřka nečitelná rozehrávka... Luboš Moravec v akci. Jedna z jeho lahůdek. Oči směřují jinam než míč, takřka nečitelná rozehrávka... Foto: Archiv Nejlepší Adresa

Petr Andres
Celá sezóna pro něj byla náročná, ale hostování v Olomouci mu dalo hodně. Hned po startu měl zánět achilovek, pak začal hrát, ale chyběla mu rychlost, nasazení, rozehranost, ale my jsme byli rádi, že u nás je. Ale dostal se do formy, hrál velmi rychlý basket. Myslím si, že ve Svitavách by měl dostávat více minut v Kooperativa NBL. Trefí se z dálky, je rychlý na rozehře, podrží míč, velmi inteligentní hráč. Pak ale přišlo další zranění v extralize proti Děčínu, už jsme s ním nepočítali, ale on se vrátil a hrál super basketbal. V play-off s USK B i ve Final Four jsme ho nechali hrát a on tam odehrál skoro nejvíce minut, s Opavou B byl nejlepší na hřišti. Je mladý, může se zlepšovat, ale spíše už v hlavě, ve zkušenostech, technicky, na rozehrávce a střelecky je výborný.

Radek Jurka
Jemu toto hostování dalo nejvíce. V nejvyšší soutěži moc šancí nedostával, ve druhé lize to nemělo úroveň. U něj, myslím, došlo individuálně k největšímu zlepšení. V závěru hrál to, na co má. Netlačil se do některých věcí, na které nemá. Hrál dobrou obranu, občas zvedl trojku, rychlé protiútoky má výborné.

Jiří Dedek
Hrál nejvyšší soutěž, byl v juniorských reprezentacích, je to střelec. Takového hráče každý tým potřebuje, protože útok s ním je jednodušší. Soupeř se na něj musí soustředit. Umí rychlý protiútok. Střelecky, technicky je individuálně výborný, ale v hlavě se musí zlepšit, a to hlavně proto, že tam byla zranění. Dvakrát se vracel, byl kolikrát na sebe naštvaný, že mu to nejde, ale v závěru to už zase byl on.

Adam Choleva
Výborný atlet, mladý hráč, je tam ale zbrklost. Jankmile se uklidní v hlavě, tak dvě, tři sezóny, může hrát skvělý basketbal. Má výskok, rychlost... Když se uklidní, tak mu půjde i střela z dálky, kterou má dobrou, musí se na ni však soustředit. V obraně si svoje uhraje, ale někdy chce moc, má rychle tři fauly a je pod tlakem.

Valetino Pavlovič
To je to samé jako Adam v obraně. Obrovský talent, mladý hráč z Bosny a Hercegoviny, vysoký, dobrý atlet. Když na něj hraje zkušený hráč, tak udělá tři fauly a musí dolů. Musí na sobě pracovat, ale hlavně v hlavě, získávat zkušenosti.

Radek Jurka v jednom z nájezdů do soupeřovi obrany. Radek Jurka v jednom z nájezdů do soupeřovi obrany. Foto: Archiv Nejlepší Adresa

Martin Šupák
Jezdil se mnou na tréninky z Brna, hrával i druhou ligu. Mladý hráč, aktivní, pomohl, když bylo třeba. Musí pracovat hodně na střelbě a sbírat zkušenosti.

Miroslav Schuster
U něj to bylo letos jako na houpačce. Hrálo tam roli více faktorů. Měl studium, práci, zranění, nemoci. Vždy trénoval čtrnáct dní a přišlo něco, co ho z tréninkového rytmu rozhodilo. Je třeba, aby jednu sezónu odtrénoval kvalitně, ideálně dvoufázově i v posilovně a přijde velké zlepšení. Umí se trefit z dálky, má dobrý dribling, výskok. Nemá zkušenosti s vyšší soutěží a s tím souvisejícím větším tlakem.

Marek Sehnal
Také zbytečné plýtvat slovy. Hraje nejvyšší soutěž v Prostějově, měl by tam dostávat více minut. Má na to atleticky i v hlavě. On je ročník 1996, ale je extrémně mentálně vyspělý. Nemusím mu nic říkat, jen se podívám a on ví. V tom jej můžu srovnat i se zkušeným Lubošem Moravcem. Znám ho dlouho, vždy byl atleticky vynikající. Přeji mu, aby hrál extraligu chlapů někde dvacet minut, protože na to má a zaslouží si to. Je v širším kádru reprezentace, to mu pomůže. Musí dostat šanci, protože basketbalově je vynikající. Možná trochu střelbu z trojky. Na svůj věk je výborný.

Filip Pekárek
Od poloviny sezóny nehrál kvůli zranění. Je to inteligentní kluk, se kterým se výborně spolupracovalo. První dva měsíce makal naplno, ale pak ho začalo limitovat zranění kolene.

Ondřej Pěnička
Kvůli zlomené ruce toho také moc neodehrál. Zranění si přivodil při hostování ve druhé lize ve Valašském Meziříčí. To byla velká škoda, protože on by mohl na pozici číslo čtyři vystřídat jednou Žeňu. Je agresivní, dobrý obránce, má výborný doskok. Dělá tu černou práci, netlačí se moc v útoku k míči. Ale svoje si odvede.

Zůstane Vladimir Paunovič v Olomouci?

Výbornou práci odvedl na Hané také trenér Basketbalu Olomouc Vladimir Paunovič. " Jsem rád, že jsme se na začátku sezóny domluvili a moje myšlenka angažovat ho se ukázala jako dobrá, protože odvedl skvělou práci," chválil Paunoviče jednatel Basketbalu Olomouc Michal Pekárek. Zůstane Paunovič v Olomouci i příští rok? "Ještě to není dořešeno. S Michalem Pekárkem to neustále probíráme. V Brně mám hodně práce se svým mládežnickým oddílem. Řešíme to a uvidíme, jak se to vyvine. Může se stát, že to i nevyjde, ale snažíme se najít řešení. V letošní sezóně jsem byl po dlouhé době v mužském basketbalu spokojený celou sezónu. Vyšla skvěle, ve Final Four jsme byli velmi blízko ještě většího úspěchu, z dvaceti týmů jsme byli třetí, kdybychom nepadli na Opavu, dopadlo by to ještě lépe. Kluci skvěle spolupracovali, s Michalem také, vše tady organizačně funguje. Jsme spolu velmi dobří kamarádi, v létě spolu už dlouho děláme kempy. Osobně jsou u mě dvě možnosti, můj klub v Brně a Basketbal Olomouc, všechny ostatní nabídky jsem odmítl. Buď tedy budu dělat v Brně mládežnický basketbal 24 hodin denně, nebo to skloubím s Olomoucí jako letos," řekl Vladimir Paunovič.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941