Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér ČR 21 na ME v korfbalu Ivo Kracík: "Korfbalová špička se vyrovnává, na svůj tým jsem hrdý"

Rozhovory

16.7.2014

Autor: Radek Heloňa

Česká reprezentace do 21 let obsadila na ME v Olomouci páté místo. Po počátečních porážkách se v závěru šampionátu rozjela a třemi výhrami v řadě si zajistila nejen pátou příčku na mistrovství Evropy, ale také účast na MS do 23 let v roce 2013. " Páté místo v Evropě určitě také není špatné, byť jsme si před turnajem mysleli na medaili. Ale vzhledem k průběhu šampionátu a hlavně za výkony v posledních dvou zápasech jsme na svoje hráče nesmírně hrdý," říká trenér české reprezentace Ivo Kracík.

Trenére, vítězství nad Katalánskem a konečné páté místo na ME má asi velký význam, protože jste se kvalifikovali na MS. Je to tak?
Ano, je a máme obrovskou radost. Páté místo v Evropě určitě také není špatné, byť jsme si před turnajem mysleli na medaili. Ale vzhledem k průběhu šampionátu a hlavně za výkony v posledních dvou zápasech jsme na svoje hráče nesmírně hrdý. Tento tým by tedy měl pokračovat a zahrát si na MS 23 v roce 2016 zřejmě v Polsku.

Není škoda, že šampionát už končí, protože jste v jeho závěru chytili parádní formu?
Připravovali jsme se na silnou Belgii na začátek, nevadilo mi to, protože nemohli zase během turnaje přečíst naši hru. Kdyby ve sportu prostě neplatí. Bohužel to takto vyšlo, možná, kdybychom začali s někým slabším, tak by to třeba dopadlo jinak, ale já takto nechci kalkulovat.

Z českého týmu bylo v každému utkání cítit nasazení, týmovost. Koho byste z tohoto družstva vyzdvihnul?
Máme kompaktní tým, ale samozřejmě jsou tam talenti, kteří tým táhnou. Ale na tomto šampionátu se objevili další, od kterých jsem to až tak nečekal. Třeba Tomáš Veselý, vysoký kluk, je hodně mladý, nemá tolik zkušeností, ale poslední dva zápasy pod oběma koši naprosto kraloval. Z děvčat samozřejmě Denisa Kolářová a Renča Havlová, které je šestnáct let, hraje tady na jedenadvacítkách a v zápase o účast na MS dá šest gólů, to musíme ocenit.

Mistrovství světa je za dva roky, vy jste tady měli nejmladší mužstvo, nebude příliš mladé i za ty dva roky?
Nemyslím si. Je rozdíl, když je hráči sedmnáct a dvacet, ale když je mu dvacet dva a třeba dvacet, tak už se ten rozdíl smazává. Když na sobě budou pracovat, mají velkou budoucnost.

Jak byste celkově zhodnotil šampionát? Jaké bylo zázemí v Olomouci?
Myslím si, že Olomouc je město sportu zaslíbené. Je tu nádherná hala v centru, hotely blízko, člověk si kamkoli dojde pěšky. Magistrát i kraj akci výborně podpořili.

A jak hodnotíte ME z pohledu výkonů mužstev a hráčů?
Výkonnost hráčů byla na dostatečně vysoké úrovni. Myslím to tak, že už není slabých družstev a v každém zápase se musíte bát o výsledek. Takže se ta špička zase více vyrovnala.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

HELVETIA BOUTIQUE

Katalog firem » Obchod » Hodinářství

Prodej švýcarských značek hodinek TAGHeuer, Longines, Certina, Tissot , Calvin Klein, Guess a šperků Guess, Calvin Klein, Fossil, Esprit. Hodinkám se věnujeme více než 20 let a v roce 2013 j...