Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér florbalistek FBS Olomouc Pavel Hausner kritizuje systém play-off

Rozhovory

5.3.2015

Autor: Radek Heloňa

Florbalistky FBS TEMPISH Olomouc obsadily po základní části ženské extraligy florbalu sedmé místo. V posledním domácím utkání téměř vyprodaly Sportovní halu UP a překonaly rekord extraligy v návštěvnosti. V play-off budou hrát s Chodovem, který si Hanačky vybral. Ano, tak funguje systém play-off v české nejvyšší soutěži. "Vedoucí týmy si protivníky vybírají. Často však rozhoduje dojezdová vzdálenost, což není pro soutěž dobře, protože hráčky ztrácí motivaci," říká kouč FBS Pavel Hausner.

Pane trenére, jak hodnotíte poslední zápas základní části se Střešovicemi před skvělou návštěvou ve Sportovní hale UP?
Dnes ani nehodnotím tak výsledek, jako tu atmosféru a to, že jsme překonali rekord v návštěvnosti, což je něco neuvěřitelného, a kéž by to bylo každý zápas. Za svoji kariéru jsem to nezažil. Kéž by tolik diváků chodilo na každý zápas a mohli jsme hrát zde každý zápas. Utkání jsme měli pod kontrolou od první minuty, měli jsme pohyb, drželi jsme míček. Škoda jen, že jsme nevyužili všechny šance, mohlo to skončit i dvojciferným vítězstvím.

Bylo tam uspokojení od poloviny zápasu, když jste jasně vedli?
Neřekl bych. Holky věděly, že vedou, snížily trochu pohyb, udělaly dvě chyby, které soupeř potrestal. Ale nedá se hrát v maximálním tempu celých šedesát minut.

V úvodu chvilku trvalo, než jste skórovali. Nebyla tam přeci jen nervozita z toho počtu diváků?
Nebyla. Holky si oťukávaly soupeře, čekaly, co bude hrát. Jakmile jsme věděli, že soupeře není aktivní, vletěli jsme na něj a začali jej přehrávat.

Jak to bude v play-off. Týmy z první čtyřky si vybírají soupeře z té druhé, co na to říkáte?
Neuznávám tento systém. Tým, pokud má jisté play-off, nemá motivaci hrát. Ve vrcholovém sportu by to takto nemělo být. Je to absolutně špatně. Je jim jedno, jestli jsou sedmý nebo šestí, stejně jako v první trojce. Týmy si vybírají soupeře podle dojezdové vzdálenosti. Pokud má jít florbal nahoru, musí jít cestou kvality.

Nakonec si vás vybral třetí Chodov. Jaké budete mít šance?
Chodov, to je jeden z TOP týmů. Určitě se budeme chtít poprat o co nejlepší výsledek. Důležité pro nás budou dílčí cíle než finální skóre. Bude to o nabírání zkušeností a zlepšování obranné činnosti do budoucna.

Ve vašem týmu je velmi talentovaná juniorka Adéla Pantělejevová. Co na její výkony říkáte?
Áďa je v současnosti největší talent české florbalové ženské scény. Takový talent tady nebyl deset let. Dokáže se v průměrném týmu jít do skvělého výkonu. V Ostravě nebo Vítkovicích či Herbadentu, kde je více kvalitních hráček, není složité jít nahoru. Ona to zvládá i v našem týmu.

Jak dlouho ji v Olomouci udržíte?
Nemám v plánu ji někam pouštět. Budu chtít, aby tady zůstala, je naší hráčkou a s nikým o jejím přestupu vyjednávat nebudeme.

Adéla Pantělejevová je nejlepší juniorkou extraligy

V kádru FBS TEMPISH Olomouc je výjimečný florbalový talent. Sedmnáctiletá hráčka Adéla Pantělejevová je juniorskou reprezentantkou České republiky a také nejlepší juniorkou florbalové extraligy žen. Svůj talent prokázala i v duelu se Střešovicemi. Dala dvě branky a na jednu přihrála.
"Proti Střešovicím bylo vidět, že jsme tady doma, diváci nás hnali. Hra nám vycházela, hráli jsme to, co jsme chtěli. Zápas skončil jasným vítězstvím, jsem ráda, že se nám podařilo překonat divácký rekord, hrálo se v tom úžasně, florbal nás bavil," řekla k utkání se Střešovicemi Adéla Pantělejevová.
Jak hodnotila svůj výkon a také to, že jste nejlepší juniorkou extraligy? "Dala jsem pár branek, byl to krásný pocit. A k hodnocení nejlepší juniorky je to podobné. Je to sice jen tabulka, ale je to samozřejmě příjemné," dodala mladá hráčka.
"Zatím mi sezóna vychází, mám spoustu prostoru od trenérů a sehrávám se s holkama. Zatím jsem na střední škole, uvidíme, jak to půjde dál. Florbal mě baví od malička, hraju ho tak osm let, nehodlám přestat," dodala k budoucnosti Adéla.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Oční praxe MUDr. Jitka Kopecká s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Oční ordinace a centra

Oční ordinace pro dospělé i děti. V ordinaci přijímáme nové pacienty. Prováděná vyšetření, konzultace a rekonstrukční výkony jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Výkony estetické...