Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér házenkářů TJ STM Olomouc Vladan Táborský před startem 1. ligy: "Cíl je jasný, zachránit se"

Rozhovory

19.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Házenkáři TJ STM Olomouc vloni v baráži vyřadili favorizovanou Velkou Bystřici a postoupili do druhé nejvyšší tuzemské házenkářské soutěže. STM hrál druhou ligu před dvěma lety a sestoupil. Nyní se tým pod vedením Vladana Táborského bude snažit s mladým kádrém se pádu zpět vyhnout. Bude to však velmi těžké, což ví i staronový kouč STM. "Uděláme maximum a uvidíme, na co to bude stačit. Rozdíl mezi 2. a 1. ligou je velký," říká Táborský před startem soutěže.

Trenére, v neděli začínáte po dvou letech zase ve druhé nejvyšší soutěži. Jak jste se na 1. ligu připravovali?
Akorát řeším s kým budeme hrát na levé straně v neděli, protože máme hodně zraněných, ale pojďme popořadě. Přípravu jsme začali v srpnu, měli jsme soustředění v Rapotíně, trénovali jsme dvoufázově. Pak jsme se připravovali v domácích podmínkách, třikrát týdně. S přístupem kluků jsem byl spokojen. První přípravný duel jsme hráli s Přerovem, což nedopadlo dobře. Pak jsme doma porazili Prostějov. Hráli jsme také dva turnaje. V Polance, kde jsme byli třetí a ve Velké Bystřici. Snažili jsme se na obou turnajích stavět kompletní kádr, protože druhou ligu nepůjde odehrát v sedmi lidech. Ve Velké Bystřici jsme vybouchli s domácími, s Kopřivnicí to bylo lepší a Rožnov jsme porazili. V sobotu jsme pak uspěli ve 2. kole poháru, když jsme vyhráli v Napajedlích.

Mluvil jste o zraněních, tak jak to vypadá s těmi zdravotními lapáliemi?
Bohužel máme potíže s celou levou stranou. Posily Kozlovský z Prostějova i Smékal z Kostelce se zranily, potíže má i Mira Vaverka a Mira Nedoma, který přišel hostovat z Litovle. Musíme se s tím nějak porvat.

Jaké změny v kádru se v STM udály přes léto?
Bohužel skončil, alespoň na čas, Michal Kubáček, což je velká ztráta. Bude u nás sice ještě hostovat z Droždína, ale na podzim s ním počítat nemůžeme. Jak jsem zmiňoval máme Kozlovského, Smékala a Nedomu, pokračuje u nás Vaverka, ze Senice máme ještě křídlo Martina Hynka. My pouštíme hostovat mladé kluky, kteří by u nás zřejmě nehráli. Riflera se Slovákem na limitovaný přestup do Velké Bystřice a Hrudu s Fedákem do stejného oddílu na hostování. Doležala pak na limitovaný přestup do Droždína.

Jak vidíte první duel v Karviné?
Nebude jednoduchý, protože béčko Karviné bude určitě využívat hráče z A-týmu. A protože hrají v sobotu v Litovli, tak za ně v neděli odpoledně určitě ti mladí nastoupí.

A jak vidíte celou sezónu? Jaké jsou cíle?
Uděláme maximum a uvidíme, na co to bude stačit. Rozdíl mezi 2. a 1. ligou je velký.Vloni byli kluci bez trenéra a ta pauza je znát. Hlavně v obraně jsou nedostatky, chybí tam zdravá agresivita, ale pracujeme na tom. Není to ale určitě otázka týdnů, možná ani měsíců. Čeká nás boj o záchranu, to je jasné. Budeme makat a uvidíme. Máme čtyři zkušené hráče, zbytek omladinu, která toho nemá moc odehraného.

Soupiska TJ STM Olomouc Olomouc
Brankáři:
Martin Malínek
Jan Provaz
Jiří Rifler (limit. přestup Velká Bystřice)
Spojky:
Jiří Kozlovský (hostování z Prostějova)
Pavel Mazáč
Jiří Tydlačka
Miroslav Vaverka (limitovaný přestup z Droždína)
Martin Škůrek
Jan Smékal (hostování z Kostelce)
Michal Kubáček (hostování z Droždína)
Jan Fedák (hostování do Velká Bystřice)
Tomáš Slovák (limit. přestup Velká Bystřice)
Křídla:
Lukáš Eger
Miroslav Nedoma (hostování z Litovle)
Tomáš Sekerka
Martin Hynek
Jiří Hruda (host. Velká Bystřice)
Karel Doležal (limit. přestup Droždín)
Pivoti:
Petr Lerch
Ondřej Mazáč
Vojtěch Minář
Jakub Svoboda
Trenér:
Vladan Táborský

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

HC Olomouc

Katalog firem » Sport » Hokej

Hokejový klub má v Olomouci dlouholetou a významnou tradici. První klub zde byl založen v roce 1955 pod názvem Spartak Moravia Olomouc. Od roku 1979 byl hokej v Olomouci spojován s názvem TJ DS Ol...