Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér Zory Jan Bělka stále věří v obrat sezóny k dobrému

Rozhovory

24.10.2014

Autor: Radek Heloňa

DHK ZORA Olomouc má po pěti zápasech na kontě 0 bodů. Měl těžký los, ale z duelu se Zlínem či Pískem se s body počítalo. Proti mistrovskému Mostu moc ne, ale kdyby tým zopakoval výkon z Michalovců, měl by rozhodně více nadějí na úspěch, než při odevzdaném výkonu ve středeční předehrávce 6. kola interligy. Trenér Jan Bělka věří, že je ještě čas na obrat kormidla do vod play-off, na druhou stranu říká: "Nyní už s tím nic neuděláme, spíše je to otázka do další sezóny, jakým způsobem hráčky vyměnit, asi tady musí k obměně dojít."

Trenére, jak hodnotíte duel s Mostem? Asi se nedalo čekat, že Most porazíte...
Soupeř byl určitě hratelný, byl sice lepší, ale my jsme měli určitě předvést kvalitnější výkon. Doma takovýmto způsobem nemůžeme hrát. Prohráli jsme si to vlastními chybami. Hráčky neplnily to, na co jsme se chystali. Když to plnily, byl z toho gól nebo šance. Jediné, co můžu trochu pochválit, je obrana.

V první půli jste dokázali náskok Baníku stáhnout, pak vám zase soupeř odskočil. V čem byla chyba?
Znovu to musím opakovat. Nedisciplinovanost. Hráčky nehrály to, co jsme po nich chtěli. To, na co jsme se připravovali, zahrály jen několikrát. Měli jsme spoustu útoků, spoustu získaných míčů z obrany, která fungovala. Ale z hlediska útoků a hlavně postupného útoku to bylo velmi špatné.

Máte za sebou pět zápasů a pět proher. Co s tím dál?
Musíme se dívat na další zápasy, je jich ještě dost. Mrzí mě, že nedokážeme zopakovat výkony z některých předchozích duelů. Kdybychom hráli proti Mostu jako v Michalovcích, tak jsme museli vyhrát.

Ve druhé půli to vypadalo i odevzdaně ze strany hráček?
Ano, bohužel a myslím si, že od první minuty. Hráčky si to musí uvědomit, že takto se hrát nedá a určitě tam budou i postihy.

Změn před sezónou nebylo mnoho. Co nyní dělat s tím kádrem?
Nyní už s tím nic neuděláme, spíše je to otázka do další sezóny, jakým způsobem hráčky vyměnit, asi tady musí k obměně dojít.

Jaký bude nyní cíl?
Ten zůstává stejný jako na startu sezóny. Snažit se dostat mezi čtyři české týmy. Hráčky si musí uvědomit, že šance tam je, od příštího týdne můžeme začít vyhrávat. Ještě není ani třetina soutěže. Ještě to můžeme obrátit.

Na hráčky asi padne deka. Jak ji sundat?
Asi ano, nějakým způsobem s tím budeme pracovat. Ale co mi vadí, že ten zápas odevzdaly, připravovali jsme se na něj týden, před tím čtyři měsíce v přípravě a odehrají to takto. Vadí to mě a určitě i divákům, kterým bych se rád tímto omluvil za výkon s Mostem.

V létě přitom příprava vypadala optimisticky, kde se to zlomilo?
Asi v utkání se Zlínem, kde jsme moc chtěli vyhrát, ale byla to spíše křeč. Pak jsme prohráli i v Písku a potom to pokračovalo dál. I když opakuji, že v Michalovcích jsme podali dobrý výkon.

Jak nyní uspět na Slavii?
Teď po utkání s Mostem vám asi neodpovím, teď jsme se chystali na Baník, ale určitě musíme některého ze silných celků porazit, abychom se vrátili do hry.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ Mgr. Daniel PROCHÁZKA

Katalog firem » Služby » Advokáti

Poskytujeme právní servis a služby v oblastech občanského, obchodního, rodinného, pracovního, trestního, správního, směnečného, konkurzního a ústavního práva (ústavní stížnosti, stí...