Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tři umělci z Moravského divadla jsou nominováni na cenu Thálie

Kultura

6.2.2015

Autor: barsi

Irina Laptěva, Ondřej Koplík a Milan Vlček – to jsou jména tří umělců z Moravského divadla, která se objevila v širší nominaci na cenu Thálie. Zda některý z nich tuto cenu obdrží, se dozvíme 28. března.

Hned třikrát se jméno Moravského divadla Olomouc (MDO) objevilo v souvislosti s nominacemi na Ceny Thálie 2015 v kategorii Opera – muži. Sólista opery a operety MDO Milan Vlček získal nominaci za ztvárnění postavy Umělce v operní inscenaci Pád Antikrista. "Je to pro mě ocenění za náročnou přípravu, kterou tato mimořádná role obnáší," uvedl Vlček. Další sólista opery a operety MDO Ondřej Koplík byl nominovaný za roli Ferdy v inscenaci Cosi fan tutte, kterou jako host nastudoval ve Slezském divadle Opava. "Jsem rád, že jsem se ve velké konkurenci kvalitních zpěváků dostal do finálové osmičky. Potěšilo mě, že si mě všimli a že jsem zaujal," shrnul Koplík. Do užší nominace se pak probojoval v MDO hostující Nikolaj Višňakov za ztvárnění Kalafa v olomoucké inscenaci opery Turandot.

Další širší nominaci pro MDO pak v kategorii Balet – ženy získala Irina Laptěva, a to za ztvárnění Dobré víly v inscenaci Spící krasavice.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip