Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tříkrálové koledování v Olomouci a okolí je u konce. Výnos letošní sbírky překonal dosavadní výsledky

Zprávy z regionu

16.1.2015

Autor: barsi

Dva týdny procházeli ulicemi měst a vesnic Tři králové - Kašpar, Melichar a Baltazar, aby sdělili zprávu o narození Spasitele. Tato trojice navštívila nejen významné instituce, ale také řadu domácností, kam přinesli požehnání a požádali o finanční dar pro chudé a lidi v nouzi. Letos tři králové vykoledovali rekordních 1 305 813 korun.

Tříkrálová sbírka se stala největší charitativní akcí na území České republiky. Po patnácti letech se koledování stalo tradiční lednovou událostí, do které se zapojují tisíce lidí. I letos byla účast na Olomoucku vysoká. "Na území Olomouckého děkanátu, který zahrnuje město a 34 blízkých obcí, se do sbírky zapojilo více než 1.200 lidí a bylo vypraveno celkem 331 kolednických skupinek," okomentoval vysokou účast na sbírce Martin Rejšek z Charity Olomouc.

Ve středu 14. ledna vyšli koledníci pro letošní rok naposledy a nastal čas rozpečetění kasiček a počítání darů. Tři králové vykoledovali celkem 1 305 813 korun. "Díky společnému úsilí mnoha lidí, štědrosti a solidaritě dárců a přijetí sbírky veřejností se podařilo překonat i výši loňského výtěžku. Pro nás to znamená, že budeme moci realizovat více dobročinných projektů," uvedl Rejšek.

Vybrané peněžní prostředky budou směrovat hned do několika konkrétních oblastí činnosti Charity Olomouc. "Usilujeme o zvýšení dostupnosti paliativní péče - péče o umírající. Díky Tříkrálové sbírce bude také možný rozvoj centra materiální pomoci. Další prostředky budou určeny pro přímou pomoc lidem v akutní krizi, mezi které řadíme oběti domácího násilí či trestných činů, ale i postižené přírodními katastrofami a jinými nehodami. Chceme také zlepšit podmínky života v sociálních bytech střediska Samaritán pro lidi bez domova," uvádějí koordinátoři sbírky pro Olomouc a okolí Martin Rejšek a Milada Malíšková.

Charita Olomouc chystá v dubnu Den pro malé i velké krále. Tato událost bude poděkováním všem dobrovolníkům, kteří se do sbírky zapojili.

barsi

Reklama

Česko Britská Mezinárodní škola a Mateřská škola s.r.o.

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Základní školy

International School Olomouc (ISO) je britská mezinárodní mateřská a základní škola působící v Olomouci od roku 2007. Škola je součástí sítě tzv. britských škol v zahraničí, které jso...