Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trápí vás bolest či následky úrazu? Nedejte se: zkuste individuální fyzioterapii

Tipy a názory

25.6.2013

Autor: Martina Burýšková

Bolí vás záda? A to až tak, že nevíte, jestli se to dá ještě vydržet? Možná to jsou ve vašem případě pro změnu klouby, možná svaly, co vás trápí. Pokud se ale bolest nemá k ústupu a vytrvale na vás doráží, dříve nebo později vám dojde trpělivost. Taktika ignorování selhala, a tak nezbývá, než se na tu protivu bolest podívat zblízka – důkladně a hlavně okem odborníka. Nechcete nic ponechat náhodě, ani se nechat odbýt uspěchaným systémem rehabilitací? Zkuste olomoucké Centrum pohybové medicíny – Fyziomed.

Máte sedavé zaměstnání? Nebo jste aktivní sportovec, kterému radost z pohybu bere dotíravá bolest? Či snad, v nejhorším případě, vás dokonce trápí následky úrazu? Ať už je bolest úporná nebo nesnesitelně vytrvalá, netoužíte po ničem jiném, než se jí jednou pro vždy zbavit. Bohužel mávnutím čarovného proutku to nepůjde. A někdy ani klasickými cestami, které nám naše zdravotnictví nabízí. Když vás totiž bolí záda, rameno, ruka, nebo koleno právě teď, jak máte vydržet, než se na vás milostivě dostane řada na předepsané rehabilitaci? Za tři týdny, za měsíc? To raději slušně poděkuji a půjdu jinam. A nemusím dlouho hledat kam.

Na olomouckém fyzioterapeutickém poli se totiž nedávno objevilo Centrum pohybové medicíny. Se svou širokou nabídkou specializovaných terapeutů se nemusíte bát, že byste se ošetření akutních potíží dožadovali dlouhé bolestivé týdny. Podle druhu potíží budete svěřeni do péče terapeuta odpovídající specializace a zkušeností, a to zpravidla do týdne. Snad to nejlepší na celém centru, podle mé osobní zkušenosti, je individualita. A to od začátku až do konce. Začíná to právě přidělením terapeuta, pokračuje zvolením terapie, jejím průběhem a hlavně komunikací. V ordinaci Fyziomedu se vám totiž nestane, že budete číslem na dlouhém seznamu výkonů pracovního dne, který je potřeba v předepsané a dosti omezené časové osnově splnit. Naopak. Ze strany terapeuta Fyziomedu můžete při své úvodní návštěvě očekávat nejprve vyšetření vašeho zdravotního stavu sadou testů, díky nimž si terapeut sám udělá obrázek, jak na tom jste a pak se společně můžete věnovat práci na odstranění vašich potíží. Ovšem jsou i případy, že samotná péče fyzioterapeuta nestačí. V takovém případě nezbývá, než vás poslat o odborníka dál. Nemělo by prý ale dlouho trvat a právě nejžádanější odborníci, jako ortoped či neurolog, se ocitnou v nabídce služeb Fyziomedu. A nutno dodat, že individualita panuje také na poli cen služeb. Pokud totiž chcete právě individuální přístup, musíte si za něj zaplatit. Hodinu důkladné péče totiž běžně nedostanete. A tady zaplatíte jen za čas, po který o vás terapeut pečuje. Ceník najdete zde.

Pokud jste četli pozorně, možná vás zarazila informace, že budete "společně pracovat na odstranění vašich potíží“. Zdá se vám to divné? Tak tedy konec divení, protože pokud vás něco opravdu bolí, nestačí se terapeutovi jen rozplácnout na stole a teď, milý specialisto, ukaž, co umíš. To jsou fámy minulosti. Takhle byste totiž mohli strávit půlku svého života po lékařských ordinacích. Netečně si tu můžete poležet jedině v případě, že si chcete dopřát poctivou masáž. Tím to ale končí. Není výjimkou, že se tu i řádně zapotíte. Trápí vás chronické bolesti, které se drží jako klíště, nebo jste měli úraz? Pak je jistě každá rada nad zlato. A tady na takové "zlato“ znají recept. Vám ovšem pro dobré výsledky nezbude, než pěkně spolupracovat. Takže, když vám některý z přidělených fyzioterapeutů nakáže lehnout na žíněnku a cvičit, vám nezbude než poslechnout a následovat jeho příkladu. Přesnými instrukcemi a případně i hmaty vysvětlí vašemu tělu, jak cvičit, ať už se zátěží vlastního těla, na míči nebo třeba pěkně zavěšenému v systému lan, které odborníci znají jako unikátní norský systém Redcord. Musím říct, že je to nejen zajímavé, ale také docela zábavné cvičení. Vaše tělo se zhoupne, terapeut ho nastaví do optimální polohy a pak už pod jeho velením cvičíte a aktivujete svaly pro vaše blaho.

Pokud je vám hravost vlastní, mají tu pro vás ještě jednu a ještě větší vychytávku, která vám poslouží nejen při řešení vašich zdravotních komplikací. Nabídnout má co i sportovcům, ať už chcete vaše tělo postavit do latě, nebo hledáte nový a efektivní způsob tréninku. Přístroj Imoove má potenciál vám tohle všechno nabídnout. Pracuje na bázi přirozeného eliptického 3D pohybu lidského těla bez vibrací a nárazů. Dokáže přitom pracovat s celým tělem a stimulovat tak více než devadesát procent svalové hmoty najednou. Je vhodný jak pro dámy při formování jejich postavy, tak i pro sportovce, jako třeba tenisty, fotbalisty či golfisty. A můžu vám zaručit, že při tomto cvičení se rozhodně nudit nebudete.

Kromě těchto méně obvyklých technik, nabízí Fyziomed také další přístrojové terapie, jako je magnetoterapie, elektroterapie, elektrodiagnostika a selektivní elektrostimulace, terapeutický ultrazvuk, soft laseroterapie a další. A je-li pacientovi nejhůř, navštíví jej fyzioterapeuté i v domácím prostředí.
Na terapeuty Fyziomedu se můžete obrátit také v případě potíží s neplodností, při stresové inkontinenci, při dýchacích potížích a v neposlední řadě nabízí pomoc všem, kdo se rozhodnou žít zdravě nebo zhubnout.
Pokud jste už zvědaví, pracoviště Fyziomedu najdete v Olomouci na Horním lánu 1310/10A od pondělí do pátku a je nutné se objednat. To můžete udělat třeba hned na čísle 606 900 120. Více informací pak najdete na stránkách Fyziomedu.

Martina Burýšková

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz