Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Turnaj stolních tenistů v Tovačově vyhrál Bařina, ve dvojicích Chalupa se Zapletalem

Sport

22.12.2010

Autor: Jaroslav Pazdera

Tovačovská sportovní hala byla dějištěm dvou tradičních turnajů stolních tenistů. Klání o zajímavé ceny se konala na počest dlouholetých a úspěšných hráčů pořádajícího oddílu Tomáše Hanečky a Františka Přecechtěla. Turnajů se zúčastnilo 46 hráčů z regionálních, krajských i divizních soutěží.

Jako první odstartoval letos už 13. ročník Memoriálu Tomáše Hanečky, ve kterém se utkaly týmové či smíšené dvojice ve známém systému Davis Cup. Stejně jako loni se na turnaji představila i jeho hlavní hvězda, bývalý juniorský reprezentant a v současnosti člen účastníka 4. bundesligy SV 1896 Mörlenbach Václav Frydrych mladší.
S náročným programem zápasů se nejlépe vypořádalo duo Jakub Chalupa, Jan Zapletal ze Sokolu Neředín, kteří si ve finále poradili s Pavlem Koutným a Martinem Hrubým ze Sokolu Buk. Třetí místo si vybojovala hranicko-přerovská dvojice Radim Lechner, Jiří Netesal. Se stupněm bramborovým se museli smířit Igor Coufal s Alexandrem Pitákem ze Sokolu Šternberk.

Během vyřazovací fáze turnaje dvojic se postupně rozeběhl i program Memoriálu Františka Přecechtěla. Tento turnaj, jenž je bitvou jednotlivců, se konal již podeváté. V nelítostném pavouku play-off skončila cesta pro nejednoho adepta nejvyšších příček. O své druhé prvenství v Tovačově nakonec mohl zabojovat Jakub Chalupa. Lídr olomouckého mužstva z Neředína se ve finále postavil proti Jiřímu Bařinovi z SK Přerov. Finále snad ani nemohlo mít lepší vyvrcholení. Konfrontace dvou rivalů z divize přinesla nadmíru pohlednou bitvu okořeněnou mnoha učebnicovými výměnami. První dva sety opanoval Bařina, ale následující dva vyhrál bojovný Chalupa. Ten se následně v rozhodující sadě ujal vedení v poměru 7:1 a vypadalo to, že je rozhodnuto. Bařina však ukázal, v čem je krása a nevyzpytatelnost stolního tenisu. Přerovský hráč unikátní sérií deseti bodů v řadě docílil obratu a zároveň i finálového vítězství.
Bronzovou příčku obsadil na úkor Igora Coufala loňský vítěz Jindřich Bluma mladší hájící rovněž dres přerovského klubu.

Jaroslav Pazdera

Reklama

VÝSTAVIŠTĚ FLORA

Katalog firem » Cestovní ruch » Veletrhy a výstaviště

Výstaviště flora Olomouc, a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Naše služby: · Pořádáme koncerty, výstavy, veletrhy, konference, svatby a jiné kulturní a...