Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Turnaj stolních tenistů v Tovačově vyhráli Šuba s Loukotou, mezi jednotlivci Bluma

Sport

21.12.2009

Autor: Jaroslav Pazdera

Tovačovská sportovní hala byla o víkendu dějištěm dvou tradičních stolnětenisových turnajů. Klání o zajímavé ceny se konají na počest dlouholetých hráčů pořádajícího oddílu. Memoriál Tomáše Hanečky určený párům ovládli borci z Hranic, v Memoriálu Františka Přecechtěla určeném jednotlivcům uspěl Jindřich Bluma z Přerova.

Jako první se rozehrál Memoriál Tomáše Hanečky, ve kterém se utkaly týmové či smíšené dvojice ve známém systému „Davis Cup“. Ze základních skupin postupovaly do vyřazovací části vždy dvě nejúspěšnější dua. Trnitou cestou až k vytouženému cíli došla dvojice Bedřich Šuba, Filip Loukota z Cidematu Hranice, kteří ve finále porazili smíšené týmové duo Lukáš Venclů, Pavel Gorecki. V souboji o třetí místo zvítězili Pavel Koutný s Martinem Hrubým (oba ze Sokolu Buk) nad přerovskými Jindřichem Blumou mladším a Radimem Lechnerem.
Memoriál Františka Přecechtěla byl už bitvou jednotlivců. Nepopulární vyřazovací systém znamenal pro mnoho hráčů brzké ukončení nadějí na úspěch. S výjimkou několika málo borců se do čtvrtfinále dostala očekávaná jména. Do elitní čtyřky se pak poměrně překvapivě neprobojoval jeden z hlavních favoritů Bedřich Šuba, na kterého zbyla jen pátá příčka. Podstatně úspěšnější byl jeho oddílový kolega Filip Loukota, který po porážce od Filipa Krále úspěšně vybojoval nad Radimem Lechnerem bronzový stupeň. Finále bylo v režii dravého mládí. O triumf se utkali Jindřich Bluma mladší z Přerova a Filip Král z Chropyně. Ve vyrovnaném souboji s krásnými výměnami se nakonec z vítězství radoval prvně jmenovaný, jeho soupeř se musel i po roce opět spokojit jen s druhým místem.
Turnajů se zúčastnil rekordní počet osmapadesáti hráčů ze sedmnácti oddílů Olomouckého kraje. Kompletní výsledky naleznete na oficiální webové prezentaci oddílu.

Jaroslav Pazdera

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941