Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tváře měst i moře. Dvě malířky vystavují v Galerii města Olomouce své Paralelní světy

Kultura

3.9.2014

Autor: mrt

Deset let ve tvorbě dvou olomoukých malířek - Lenky Kučerové-Žampové a Ireny Balaban-Cakirpaloglu - pokrývá nová výstava v Galerii města Olomouce. Autorky ji nazvaly Paralelní světy, přestože každá tvoří svým osobitým stylem, ženy spojuje nejen přátelství, ale podobné motivy. K vidění bude až do konce měsíce září.

Život ve velkoměstě, periferie, opuštěné haly, ale i moře a příroda. To jsou motivy, které spojují tvorbu dvou malířek, spolužaček a kamarádek Lenky Kučerové-Žampové a Ireny Balaban-Cakirpaloglu. Právě jejich olejomalby nyní zaplnily Galerii města Olomouce. "Ty paralelní světy vycházejí i z toho, že máme podobné názory na svět, máme podobné osudy… Malířsky to ale řešíme jinak. Irena je spíše expresivní, já zase hravější," shrnula Lenka Kučerová-Žampová. Slavnostní vernisáž otevře výstavu dnes vpodvečer, k vidění bude až do 27. září.

mrt

Reklama

Nabalkoně - Kabaretní scéna

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Nabalkoně – umělecký soubor Nabalkoně je společnost zaměřující se na divadelní, filmovou, hudební a výtvarnou tvorbu, v jejímž čele stojí absolventi uměnovědných kateder olomoucké...