Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tvarůžková cukrárna přivítala první hosty. Ochutnejte i vy tvarůžky na "sto způsobů"

Tipy a názory

3.3.2015

Autor: Barbora Sísová

Olomoucké tvarůžky – sýr, který je znám pro své specifické aroma i nízký obsah tuku. Napadlo vás však někdy, že mohou existovat i jiné úpravy než jen pivní pes nebo tvarůžky v trojobalu? Našli jsme místo, kde se to tvarůžkovými nápady přímo hemží. V nově otevřené Tvarůžkové cukrárně můžete ochutnat nejen nejrůznější druhy Poštulkových tvarůžkových moučníků, ale také jiné tvarůžkové delikatesy, jako například tvarůžkový tatarák, bramborák nebo hot dog.

Nově otevřená Tvarůžková cukrárna se nachází v Denisově ulici 13. Na první pohled vás zaujme útulné domácí prostředí a hlavně...vitrína plná nejrůznějších tvarůžkových dobrot. Loštická cukrárna má nyní v nabídce zhruba patnáct druhů moučníků a dortů, jejichž základem je tvarůžek. Můžete zde ochutnat tvarůžkové šátečky, kremrole, koláče, vdolky, dorty, rolády, lokše, štrúdl či řezy plněné tímto aromatickým sýrem. "První moučník, který jsme vyrobili, byl loštický šáteček, jehož základem je korpus z listového těsta a lehká tvarůžková pěna. Tato kombinace se nám osvědčila, a tak ji používáme i pro výrobu dalších zákusků, v nabídce máme však také bramborové lokše nebo piškotové rolády," popisuje Blanka Poštulková. A v nabídce nechybí ani tvarůžkový pohár, tedy tvarůžky s tvarůžkovou pěnou, šlehačkou a povidly. Pokud však očekáváte sladkou chuť, budete nejspíš zklamáni, všechny dobroty jsou totiž slané. Milovníci sladkého si však taky přijdou na své. Pro ně jsou v nabídce také klasické věnečky, kremrole nebo medovník. "Potrpíme si na čerstvost našich produktů, proto sem každý den přivezeme čerstvé kousky, které jsme ráno vyrobili v naší cukrárně v Lošticích," popisuje Poštulková.

Kromě tvarůžkových moučníků je však součástí nabídky také hánácký fastfood, tedy jakési rychlé občerstvení, jehož základní surovinou jsou opět tvarůžky. "V současné době mohou naši zákazníci ochutnat například tvarůžkový bramborák, langoš, tatarák, hamburger, hot dog nebo smažené tvarůžky s hranolky,"popsala Poštulková. Nabídku Tvarůžkové cukrárny naleznete zde.

A zapomínat by se nemělo také na nápoje. Co se k tvarůžkovým moučníkům hodí nejlépe? V nabídce je zatím pouze lahvové pivo Polička i Litovel, výborný mošt i káva. "S výběrem kávy jsme měli trochu problémy kvůli vysoké koncentraci kaváren v okolí. Chtěli jsme vybrat něco, co není k dostání alespoň v nejbližších 100 metrech, a tak lidé mohou ochutnat rakouskou kávu Naber kaffee,"vysvětluje Poštulková možná trochu netradiční značku kávy.

Pokud by vás tvarůžkové zákusky zaujaly, můžete si objednat také na vaši rodinnou oslavu nebo třeba svatbu. "Stále častěji se setkáváme s objednávkami dortů, a to dokonce svatebních. Lidem se líbí, že je to něco netradičního a přitom typicky hanáckého. Už jsme dostali i několik nabídek na kompletní svatební catering." Objednávky můžete podat přímo v cukrárně, mailem nebo telefonicky. Stačí pouhé tři dny předem.

Tvarůžková cukrárna nabízí útulné nekuřácké prostředí kousek od Horniho náměstí v Denisově ulici. V létě rozšíří svou kapacitu o příjemnou zahrádku. Otevřeno je od pondělí do soboty, od 9:00 do 18:00. V neděli mají prozatím zavřeno.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip