Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

U Šantovky vzniká nový přechod se semafory, fungovat by měl v průběhu příštího týdne

Zprávy z regionu

2.10.2014

Autor: Barbora Sísová

Pokud chodíte nakupovat do Šantovky, určitě jste se setkali s takzvaným místem pro přecházení mezi obchodní galerií a starým autobusovým nádražím. Davy lidí se zde automaticky vrhají pod kola aut v domnění, že jsou na přechodě a mají přednost, jenomže nemají. Proto se radnice rozhodla toto nebezpečné a kritizované místo přeměnit na skutečný přechod se semafory. A tato proměna probíhá právě teď.

Nedaleko frekventované křižovatky mezi třídou Svobody, 17. listopadu a Polskou ulicí v těchto dnech vzniká nový přechod pro chodce. "O víkendu byly vyřezány drážky, aby bylo možné položit čidla do vozovky, teď probíhá úprava takzvaného řadiče, což je vlastně mozek celé křižovatky," popsal náměstek primátora pro dopravu Ivo Vlach s tím, že přechod by měl být zcela funkční v průběhu příštího týdne. Podle průzkumu, který si nechalo město zpracovat, by nový přechod se semafory neměl nijak narušit průjezdnost touto křižovatkou. "Věřím, že nový přechod pouze pomůže a nijak negativně neovlivní plynulost dopravy na křižovatce," uvedl Vlach. A plynulost dopravy by žádným způsobem neměla ovlivnit ani samotná výstavba přechodu, nepočítá se totiž se žádnými uzavírkami. Vybudování nového přechodu se semaforem by mělo stát zhruba půl milionu korun.

Tento přechod však není jediným, který zpříjemní cestu chodcům. Další přechod už brzy vznikne ve Schweitzerově ulici. "Dlouhodobě byl umístěn přechod mezi Schweitzerovou a Polskou ulicí. Policie už nám však tento přechod neumožnila znovu obnovit, jelikož nevyhovuje dnešním předpisům, a tak schválili přechod na ulici Schweitzerova přibližně dvacet, třicet metrů dále směrem k Velkomoravské," vysvětlil náměstek Ivo Vlach. Tento přechod, který bude vyhovovat všem předpisům, bude navíc nově nasvícen, takže přecházející chodci budou pro motoristy mnohem viditelnější než předtím. Přechod by měl být hotový do konce listopadu.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941