Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

U-klub čeká nabušený podzim: Jasná Páka, J.A.R., Vypsaná fiXa i No Name či Divokej Bill

Kultura

6.10.2014

Autor: Jan Procházka

U-klub vstupuje do jednatřicáté sezóny. A rozhodně nebude troškařit. Na podzim se na jeho pódiu představí špička klubové scény: Jasná Páka, Vladimír Mišík, J.A.R., Vypsaná fiXa nebo Divokej Bill. A hrát se bude i v Redutě, kam přijedou akustičtí No Name.

Kompletní program U-klubu najdete v našem Přehledu akcí »
Večírky, party, ale hlavně koncerty. U-klub startuje svou třicátou první sezonu pěkně zostra. Už 3. října zažijí diváci metalovou noc s kapelami Ascendancy, Split Bearing a Venefica. O pár dnů později, 11. října, jsou na programu hned dvě akce, tradiční Folkový guláš spojený s vyhlášením Dětské porty a večer Slet bubeníků. "Letos bude opravdu exkluzivní. Muzikanti totiž budou v Olomouci spát, a tak po skončení oficiálního programu zůstanou v klubu. Místní bubeníci nebo fanoušci tak mají jedinečnou příležitost popovídat si s mistry, jako je Pavel Fajt, Pavel Koudelka, Miloš Vacík nebo Ephraim Goldin a třeba si s nimi i zajamovat," láká šéf U-klubu Leo Friedl.

Do Účka se chystá i obnovená Jasná Páka, která přiveze svou aktuální Černou desku. Sestava s Davidem Kollerem, Michalem Ambrožem a Petrem Vášou je zárukou kvalitního bigbítu, který nestárne. Ve středu 22.října vystoupí v U-klubu zpěvák a kytarista Albert Černý, bývalý frontman rozpadlé kapely Charlie Straight s novou kapelou Lake Malavi.
Exkluzivní záležitostí bude jazzový recitál Chantal Poullain za doprovodu saxofonisty Štěpána Markoviče a jeho kapely, který se uskuteční ve čtvrtek 23. října. O dva dny později přivítá U-klub Mirka Spilku s kapelou Perseus (sobota 25.10.). Známá olomoucká metalová parta tu pokřtí zbrusu novou desku.

Už jen poslední lístky zbývají na akustický koncert slovenské skupiny No Name, který je plánován na 29. října do Reduty. "Na to se opravdu těšíme. Už na jaře No Name hráli pár akustických vystoupení, které vždy vyprodali a teď s nimi jedou celé turné. A fanoušci se zřejmě těší taky, protože lístky rychle mizí," láká Friedl.
Dvacet pět let na scéně oslaví v U-klubu kapela J.A.R. 5. listopadu. "Jaři samozřejmě nemohou v programu chybět, je to naše stálice," připomíná Leo Friedl.
Zcela sám přijede o den později Jaroslav Samson Lenk, který slibuje zahrát známé písně ze své dlouhé kariéry, přiveze ale také svou novou knihu.
Zajímavý projekt přiveze i letos dvacetiletá pardubická Vypsaná fiXa, která 12. listopadu přiveze narozeninový program. Před klasickým koncertem zahraje kapela sama sobě jako předskokan akustický set.

Neuvěřitelnou čtyřicítku na scéně oslaví 13. listopadu legendární Etc… Vladimíra Mišíka. Ti ze zdravotních důvodů zrušili plánovaný koncert v létě a podzimní vystoupení tak bude i malou náplastí za něj. "Vladimír Mišík měl zdravotní problémy, ale už je v pořádku a od října pilně koncertuje," prozradil Friedl.
Dalším vystoupením s nálepkou unplugged bude koncert skupiny Divokej Bill 19. listopadu. Folkrocková parta nabídne ohlédnutí za více než patnáctiletou existencí kapely.
Podzimní program uzavřou vystoupení souborů United Flavour (26. listopadu) a UDG (3. prosince).

Už 9. října se ale chystá jedna nehudební akce. "Bude u nás mít premiéru cestovatel Marek Telička, šéfredaktor časopisu Příroda. Diváky vezme do indonéské části Nové Guineje, jejíž obyvatelé se během jednoho století dostali z doby kamenné do supermarketů. To určitě bude zajímavé," láká Leo Friedl.
Vstupenky na všechny akce jsou k mání v radničním infocentru, v infocentru ČD na Hlavním nádraží Olomouc, na baru klubu nebo v sítích Ticketstream a SMSticket.

Jan Procházka

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941