Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Úča musí pryč, volají rodiče v čele s Lindou Rybovou a Davidem Prachařem

Kultura

13.7.2015

Autor: barsi

Přestože prázdniny jsou v plném proudu, olomouckou redutu dnes zaplaví téma vyloženě školní – divadelní hra s názvem Úča musí pryč. Hořká komedie ze školního prostředí odkrývá pohled na vztah učitele a rodičů žáků. V hlavních rolích se představí David Prachař, Linda Rybová nebo třeba Igor Chmela známý z pořadu Partička. Na představení stále ještě zbývají poslední volná místa, takže pokud si chcete letní dny proložit trochou kultury, neváhejte a udělejte si pěkný večer.  

Dnes večer do Olomouce přijíždí Divadlo verze s dynamickou komedií s překvapivými dějovými zvraty a brilantním slovním humorem na ožehavé téma: učitelé - žáci - rodiče. Hra se odehrává v 5. třídě základní školy, kde se sešlo pět rodičů dětí a očekávají jejich třídní učitelku. Emoce vřou, v prvním pololetí se známky dětí rapidně zhoršily, atmosféra ve třídě je špatná. Kdo za známky nese zodpovědnost? Samozřejmě učitelka! A právě proto se schází pět rodičů, kteří se rozhodli tuto situaci nějak řešit a chtějí učitelku odvolat. Setkává se tu pět rozdílných charakterů - zatrpklý nezaměstnaný, který je neustále za zadkem své dceři, ambiciózní ranařka, nerozhodná intelektuálka a manželský pár v krizi, navíc vykořeněný přestěhováním do místa školy kvůli práci. Učitelka však nedává svoji kůži zadarmo - nastaví rodičům zrcadlo a ukazuje se, že jejich děti jsou různým způsobem problémové a zdrojem nepokojů ve třídě.

Pokud vás zajímá, jak toto školní drama dopadne, pak si zarezervujte lístky co nejdříve, zbývá jich už jen hrstka. Představení začíná v Redutě v pondělí 13. července v 19:00.

barsi

Reklama

ELEKTROSERVIS ŠTĚPÁNEK

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

- opravny elek. domácích spotřebičů - opravny elektrického nářadí - záruční opravy (Braun, Solac, Esa, Ergo, Hoover, Iberna, Delos, Bravo, Fagor, De Longhi, Kenwood, Wterm - pozáruční ...