Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Univerzita Palackého bude mít nového kvestora, stane se jím Tomáš Kopřiva

Zprávy z regionu

17.6.2011

Autor: roc

Novým kvestorem Univerzity Palackého v Olomouci se s platností od 1. července stane dosavadní ředitel Kanceláře Grantové agentury České republiky Tomáš Kopřiva. Rektorovi Mašláňovi jej navrhla šestičlenná výběrová komise, která hodnotila devět z deseti přihlášených uchazečů, protože jediná uchazečka na post kvestora krátce před jednáním komise svoji přihlášku stáhla.

Pozice kvestora Univerzity Palackého v Olomouci je po odvolání bývalé kvestorky Henriety Crkoňové neobsazena a výkonem pravomocí kvestorky je do nástupu nového kvestora pověřena vedoucí ekonomického odboru Jitka Kubáčková. "Rektor vyhlásil 13. dubna výběrové řízení na pozici kvestora s tím, že písemné přihlášky se zdůvodněním zájmu o tuto práci a stručnou koncepční představou o řízení hospodaření a vnitřní správy vysoké školy měli možnost uchazeči předložit do 20. května. Výběrová komise pak hodnotila uchazeče toto pondělí," upřesnil kroky předcházející výběrovému řízení kancléř školy Rostislav Hladký.
Rektor Mašláň se podrobně seznámil s předloženými dokumenty jednotlivých uchazečů a jakmile komise předložila návrh tří vybraných kandidátů na post kvestora, rozhodl se bez dalších odkladů a ztotožnil se s názorem komise, že nejvhodnějším kandidátem je právě Tomáš Kopřiva. "Od nového kvestora očekávám, že se vzhledem k jeho bohatým zkušenostem velmi rychle zorientuje v poměrně složité problematice hospodaření a vnitřní správy veřejné vysoké školy, seznámí se s aktuálním stavem věcí v rámci svých kompetencí a bude platným článkem vedení olomoucké univerzity," prozradil své naděje a očekávání Mašláň.
Tomáš Kopřiva je absolventem Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. V osmdesátých letech pracoval jako samostatný výzkumný pracovník ve Výzkumném ústavu pro farmacii a biochemii Praha, detašované pracoviště Olomouc. Od roku 1990 byl zástupcem šéfredaktora časopisu Velehrad a téměř současně i poslancem Federálního shromáždění ČSFR. Poté prošel pozicemi generálního ředitele Československé tiskové kanceláře, poradce prvního náměstka ministra obrany, kde spolupracoval na koncepčních materiálech v oblasti vzdělávání a kariérních modelů. Od roku 1995 pracoval na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy nejprve jako zástupce ředitele odboru ekonomicko správního ve skupině vysokých škol, poté jako ředitel financování vědy a vysokého školství, analytik Agentury Rady vysokých škol a v létech 2003 až 2007 byl kvestorem Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Od února 2008 až dosud je ředitelem Kanceláře Grantové agentury České republiky.
"Na pozici kvestora veřejné vysoké školy jsem již pracoval, tato funkce pro mne představuje vyrovnaný poměr administrativních úkonů a tvůrčích činností v inspirativním prostředí, a proto je pro mne povolání kvestora přitažlivé. Univerzitu Palackého v Olomouci jsem měl možnost poznat, kromě působení na ministerstvu školství, také v postavení člena správní rady univerzity," reagoval na výsledek výběrového řízení a rozhodnutí rektora Tomáš Kopřiva.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip